Yatırımcıların portföyünde Avrupa hisseleri ‘ağırlığı’

BofA anketine göre Euro Bölgesi hisse senetleri küresel çapta en fazla talep gören hisse senetleri olurken en fazla işlem Bitcoin’de gerçekleşti. Katılımcılar en büyük kuyruk riskinin ise enflasyon olduğunu belirtti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT'nin haberine göre BofA Fon Yöneticileri Anketi’ne göre Euro Bölgesi hisse senetleri küresel çapta en fazla ağırlığı artan hisse senetleri oldu, yatırımcıların Temmuz 2012’den beri ilk kez İngiliz hisse senetlerinde uzun pozisyonda olduğu görüldü.

Micheal Hartnett öncülüğündeki stratejistler Euro Bölgesi hisse senetleri alokasyonlarının 5 puan artarak yüzde 35 endeks üstü ağırlık ile Mart 2018’den beri en yüksek seviyeye çıktığını ve yüzde 33 endeks üstü ağırlıklı gelişen ülke alokasyonlarını aştığını söyledi.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 35’i enflasyonun, yüzde 27’si varlık alımlarının azaltılmasının, yüzde 15’i ise varlık balonunun en büyük kuyruk riskleri olduğunu belirtti.

Yatırımcı algısının ‘boğa tutumunda’ olduğu görülürken katılımcıların yüzde 69’u trendin üzerinde büyüme ve enflasyon bekliyor.

Ankete göre katılımcıların en yüksek işlemleri yüzde 43 ile Bitcoin’de gerçekleşirken yatırımcıların yüzde 75’i Bitcoin’de ‘balon’ olduğunu düşünüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar