Yellen'in ilk gündem maddesi dolar olacak

ABD'de yeni dönem Hazine Bakanlığı için belirlenen eski Fed Başkanı Janet Yellen, doların değerini piyasanın belirleyeceği vurgulamaya hazırlanıyor. Yellen'ın sunum yapacağı bakanlık onayına ilişkin oturum Salı günü gerçekleştirilecek

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de Başkan Biden'ın Hazine Bakanı olarak belirlediği Janet Yellen'ın bakanlığının onaylanacağı sunumda dolar üzerine yaklaşımını açıklayacağı ifade edildi.

Janet Yellen, Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, doların değerinin piyasalarca belirleneceğini ve ABD’nin rekabet avantajı için doları zayıflatmayacağını söyleyecek.

Bu hafta salı günü ABD Senatosu’nda Yellen’ın Hazine Bakanlığı görevinin onay oturumu yapılacak. Yellen’ın oturumda onayı kolayca kazanması bekleniyor.

Yellen’ın sunumu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara atıfta bulunan WSJ, senatörler tarafından kur politikasının sorulması durumunda Yellen’ın “ABD dolarının ve diğer para birimlerinin değerinin piyasalarda belirlenmesi gerekir. Piyasalar ekonomik performansa ve küresel ekonomiye göre para birimlerinde gerekli ayarlamaları yapacaktır” açıklamasını yapacağını yazdı.

Yellen’ın ayrıca rekabet avantajı sağlamak için ABD’nin daha zayıf bir para birimi hedeflemeyeceğini ve diğer ülkelerin de bu tip girişimlerine karşı durulacağını vurgulaması bekleniyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar