Yükselen Çelik halka arzında geri sayım başladı

Yükselen Çelik halka arzında geri sayım başladı. 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde talep toplayacak olan Yükselen Çelik, sermaye artırımıyla elde edeceği kaynakla hedeflediği büyümeyi gerçekleştirmek üzere, katma değeri yüksek Vasıflı Çelikler grubunda “geleceğin akıllı  çeliği” olarak adlandırdığı patentli ve tasarım ürünlerine yenilerini  ekleyerek yurtiçindeki pazar payını arttırmayı planlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vasıflı  kalıp çelikleri pazarında yüzde 14’lük paya sahip olan Yükselen Çelik  gerçekleştireceği halka arzla, yatırımcıların çelik sektörünün katma  değerli bölümündeki büyümeye ortak olabilmeleri için önemli bir fırsat  sunuyor.

Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen markalarından biri  olan Yükselen Çelik, sermaye artırımı yoluyla halka arz oluyor. 7-8 Kasım 2019 tarihleri arasında talep toplama sürecine girecek olan  firma, yüzde 42’lik sermaye artırımı yoluyla hisselerinin yüzde 29,58’ini halka arz etmeyi planlıyor. Pay başına halka arz fiyatı 5,40 TL olarak belirlenen Yükselen Çelik’in halka arz sürecine, Gedik Yatırım liderliğinde toplam 27 üyeden oluşan konsorsiyum aracılık ediyor.

65 yıllık aile deneyimi ve yüzde 100 yerli sermaye

Halka arz dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, 65 yıllık aile deneyimi ve Türkiye’nin 43 yıllık köklü vasıflı çelik tedarikçilerinden biri olan Yükselen Çelik’in, vasıflı kalıp çeliğinde  yüzde 14’lük payla, pazarın öncü markalarından biri olduğunu  hatırlattı. Göktürk, “Yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olan Yükselen Çelik’in bu girişiminin diğer firmalara örnek olacağına ve piyasaların hareketlenmesine katkıda bulunacağına inanıyorum. Halka arzla birlikte hedefimiz yatırımcılarla birlikte bu pazar payını daha da yukarı çekmek” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar