Yurt için gözler Merkez’de, ABD’de ise gündem Türkiye

2019’un son ayına yoğun veri akışıyla giren piyasalar 12 Aralık'ta açılanacak olan Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. Öte yandan ABD’den gelecek ‘olası’ Türkiye yaptırımlarının etkilerinin ne olacağı sorusu da cevabını arıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsamatik.com piyasa masasının Aralık ayına ilişkin değerlendirmesinde şu tespitlerde bulunuldu:

Şu sıralar küresel piyasalarda ABD ve Çin ticaret antlaşması, Trump azil süreci ve Brexit süreci ana takip konuları olarak dikkat çekiyor.

ÇİN’E 160 MİLYAR DOLARLIK TARİFE

ABD ve Çin arasında birinci faz ticaret antlaşmasının bu hafta imzalanma olasılığının zayıflaması sonrası gözler ABD’nin 15 Aralık’ta Çin’e yönelik 160 milyar dolarlık tarifeyi devreye sokup sokmayacagına çevrildi.

YURT İÇİNDE GÖZLER PPK’DA

Yurtiçi piyasalarda ise genel olarak Suriye kaynaklı gelişmeler ve ABD ile ilişkiler izlenmeye devam ediliyor.

Öte yandan bu hafta iç piyasaların kitlendiği en önemli olay ise yılın son PPK toplantısı.

Geçen hafta açıklanan Kasım TÜFE verisi piyasa beklentisinin altında kalarak bir önceki aya göre yüzde 0,38 artış göstererek tekrar çift hanelere çıkmıştı. Kasım ayı TÜFE verisi ışığı altında 12 Aralık PPK toplantısında daha sınırlı bir faiz artışı gerçekleşmesini piyasa beklenti içerisine almış durumda.

TRUMP’A TÜRKİYE BASKISI

Reuters’da yer alan habere göre ABD temsilciler meclisi, aylar süren müzakereler sonucu Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) üzerinde anlaşmaya vardı. Anlaşma metninde yer alan bilgilere ışığında Trump’a Türkiye’ye yönelik daha önce tartışılıp anlaşmaya varılan yaptırımların devreye sokulması ve uygulanması için baskı yapılıyor.

BORSA’DA ARALIK’TAN NE BEKLENİYOR?

Piyasada teknik olarak 109,500 ve 110,000 seviyeleri yukarı atak durumunda direnç olurken 108,000 seviyesi altında 106,500 ve 105,000 destekleri ana seviye olarak görülüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar