Albayrak: KOBİ’ler için yeni paket geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İstihdam Seferberliği 2019" programında KOBİ’lere yönelik yeni bir kredi paketi hazırladıklarını söyledi. Bu yıl 2,5 milyon yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini anlatan Bakan Albayrak, hafta içinde KOBİ'ler için yeni bir kredi paketi duyuracaklarını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu yıl 2,5 milyon yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini anlatan Bakan Albayrak, hafta içinde KOBİ'ler için yeni bir kredi paketi duyuracaklarını söyledi.


"İstihdam Seferberliği 2019" programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


- 2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz.


- Bugün itibarıyla 67 bin 348 KOBİ için 20,3 milyar TL kredi tamamlandı, yeni bir paket geliyor, bu hafta anons edeceğiz.


- 66 bin 236 esnafa 6 milyar 238 milyon TL kredi sağladık, Şubat sonu itibarıyla muhtemelen 7,5 milyar TL'ye geçip, Mart ortasına doğru 10 milyar TL'lik ilk paketi kullandırmış olacağız.


- Faizler daha da inecek. Faizlerde Ağustos-Eylül döneminin etkisi tamamen silindi.


- Net hata noksan rakamı bugüne kadarki en yüksek rakam, bunun önemli bir kısmı yurt dışındaki sermayenin gelişi noktasında gerçekleşti.


- 2018'de 13 milyar doların üzerinde bir doğrudan yatırım geldi, 2019'da bu rakamın çok daha üzerine çıkacağız.


- YEP'te ortaya koyduğumuz hedeflerin bir çoğunu yıl sonundan önce realize etmeye başlayacağız. Nisan ayından sonra çok daha güçlü bir Türkiye ekonomisi ortaya çıkmış olacak.


- 2. çeyrekten itibaren başlayacağımız süreç, yapısal reform adımları, piyasaya başka bir hava katacak.


- Ocak ayındaki tahvil ihracı bir ayda 100 baz puandan fazla düşüş göstererek, yatırımcısına büyük kazanç sağladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar