İTÜ ile Yıldız Holding’den ar-ge işbirliği

Yıldız Holding ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında, kapsamlı protokol imzalandı. Protokolle, lisansüstü eğitim çalışmaları, ar-ge projeleri ve üniversite-sanayi işbirliğinde ortak akademik çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

“Akademik İşbirliği Protokolü”nü Yıldız Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, İTÜ adına da Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca imzaladı. Ali Ülker, “Global bir gıda şirketi olarak akademik işbirlikleriyle topluma fayda sağlayacak işler yapmak ve bu konuda da öncü olmak istiyoruz. Dünyanın mücadele ettiği sorunlara çözüm bulabilmek için yeni yaklaşımlar gerekiyor” dedi.


Yeni araştırmalar


İTÜ’nün gıda alanındaki araştırmalarıyla dünyada da saygın yere sahip olduğuna işaret eden Ülker, “Protokolün ilk adımı olarak, uluslararası bilim, teknoloji ve sanayi paydaşlarının bir araya geldiği, çok boyutlu bir çalışma üzerine yoğunlaştık. Almanya’dan Kiel Üniversitesi ve Breko GmbH şirketiyle Türkiye’den İTÜ ve Yıldız Holding’in inovasyon şirketi NorthStar Innovation, insanlardaki omega-3-yağ asitleri kullanımını artırmayı hedefleyen fonksiyonel ürün üzerinde çalışacak” dedi.  



Yıldız Holding’in Gıda Mühendisliği ile yaptığı çalışmalar, yeni ürün geliştirme çalışmalarında da kullanılıyor.


Milliyet


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar