18 Mart çeyrek - gram altın fiyatları ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı dün günü 314 lira seviyelerinde tamamlamasının ardından bugün saat 09.20 itibarıyla 315 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 514 lira, Cumhuriyet altını da 2.105 lira seviyelerinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Altının gram fiyatı, dün güne düşüşle başlamasının ardından 310 liradan alıcı buluyordu. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 512 lira, Cumhuriyet altını da 2.105 liradan satılıyordu. Bugün ise gram altın saat 09.20 itibarıyla 315 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 514 lira, Cumhuriyet altını da 2.105 lira seviyelerinde.

Altının ons fiyatı 1.517 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için merkez bankalarının müdahaleleriyle birlikte küresel çapta birçok hükümetin maliye politikalarına ağırlık vereceğini açıklamasına karşılık, piyasalardaki panik havasına bağlı olarak varlık fiyatlarında  oynaklığın devam ettiğini kaydetti.

Analistler, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) piyasalara 1 trilyon  dolar likidite sağlayacağını duyurduğunu ve küresel çapta merkez bankalarının da genişleyici para politikalarına devam ettiğini, ancak panik havasının bütün varlıklarda normal olmayan fiyatlamaları ortaya koyduğuna dikkati çekti.

TCMB Para Politikası Kurulu  bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan düşürerek yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e çekti. Banka, corona virüsün olası ekonomik ve finansal etkilerine karşı bir dizi tedbir aldı.

Bugün yurt dışında Euro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçları verileri başta olmak üzere veri gündemi takip edilecek

Kategoriler Altın
Yorumlar