2 hisseyi radarına aldı

BGC Partners Menkul Değerler, HSBC Yatırım ve Oyak Yatırım 4 hisseyle ilgili önerilerini yatırımcılarla paylaştı. Buna göre BGC Partners Menkul Değerler Erdemir için Hedef Fiyatı 10,05 TL, Tavsiyesini 'AL' olarak kordu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Buna göre BGC Partners Menkul Değerler Erdemir için Hedef Fiyatı 10,05 TL, Tavsiyesini 'AL' olarak kordu.

HSBC Yatırım ise ASELSAN için hedef fiyatını 23,8 TL’den 19,5 TL’ye indirdi.

Öte yandan Oyak Yatırım, Koza Altın'ı 61,50 TL hedef fiyat ve 'endeks üzeri getiri' tavsiyesiyle takipteki hisselere eklerken, Koza Anadolu'yu da 8,90 TL hedef fiyat ve 'endeks üzeri getiri' tavsiyesiyle takipteki hisselere ekledi.

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Koza Altın’ı (KOZAL) Endeks Üzeri Getiri tavsiyesi ile takibimizdeki 28 Mayıs 2019 hisselere ekliyoruz.

Hisse için 12 Aylık hedef fiyatımız 61.50 TL’dir ve %36 yükseliş  potansiyeli sunmaktadır. Üretimdeki artış ve kurumsal yönetim tarafındaki gelişmeler 2018 yılından bu yana hissede performansına  olumlu yansımıştır. Şirket’in TL’deki volatiliteye karşı defansif  yapısı ve güçlü kar görünümü sebebiyle öne çıkmaya devam edeceğini  düşünüyoruz. Koza Altın için alternatif bir yatırım fırsatı sunan Koza

 

Anadolu’yu (KOZAA) ise hisse başına 8.90 TL hedef fiyat ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyesi ile kapsamımıza alıyoruz. KOZAA için hedef  fiyatımız %34 artış potansiyeli sunmaktadır.

KOZAA NAD’ine göre %21 iskonto ile işlem görmekte Hesaplamalarımıza göre Koza Altın’a %44.6 oranında iştirak eden KOZAA,  net aktif değerine göre %21 iskontoyla işlem görmektedir. Hissede son 1 yıl ortalama NAD iskontosu %27 ve 2013 yılından bu yana iskonto %37  seviyesindedir.

Güçlü karlılık görünümü sunuyor

2019 yılında Koza Altın’ın yıllık bazda %18 artışla 310bin ons (2018 yılında %29 artış kaydetmiştir) altın üretimi öngörüyoruz. Beklentimiz Şirket hedefi olan 300-320bin ons aralığına paraleldir.

Artan üretim, ortalama tenördeki iyileşme (2018: 1.31 g/t, 2019: 1.81  g/t), TL’deki değer kaybı ve daha yüksek altın fiyatı etkisiyle 2019  yılında FAVÖK rakamının yıllık %65 artışla 1,482mn TL’ye ulaşması  beklenmektedir. İlaveten 2.9 milyar TL’lik net nakit pozisyonu  katkısıyla yaratılması beklenen finansal gelirlerin net karlılığı 1.8milyar TL’ye ulaştırması beklenmektedir.

İç pazardaki volatiliteye karşı defansif

Koza Altın’ın tüm gelirleri USD’ye bağlı iken, maliyetlerin  yaklaşık %85’i TL cinsindendir. 2019 tahminlerimize göre TL’deki

%10’luk değer kaybı, diğer tüm faktörler sabit iken, FAVÖK marjında  yaklaşık 3.5 puanlık değişime sebep olmaktadır. 2.9milyar TL  tutarındaki likit bilanço yapısı (nakdin %24’ü USD cinsidir) Şirket  için ilave katkı sağlamaktadır.

Devam eden yasal süreçler hisse için yukarı yönlü potansiyel  sunabilir Gübretaş ve Koza Altın arasında devam eden Söğüt Madeni  davasına ilişkin çözüm yolunu ihtimal dahilinde görüyoruz. 1.5 milyon  ons altın rezervine sahip Söğüt’ün Koza Altın için potansiyel  katkısının 452 milyon doları (Hedef FD’nin %36’sıdır) bulabileceğini  hesaplamaktayız. İpek Ailesine ilişkin devam etmekte olan ve 6 Ağustos  tarihine ertelenen davanın sonuçlanması ise kurumsal yönetim tarafında  ilave gelişmeler getirebilir ve temettü ödemesinin önünü açabilir.

Koza Altın’ın 1Ç19 itibariyle 3.7milyar TL dağıtılmamış karı bulunmaktadır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar