50 milyon Euro’luk kredi anlaşması

Turkcell, BNP Paribas ile 3 yıl vadeli 50 milyon Euro tutarında ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’ anlaşması imzaladı... İnsanı, ekonomiyi ve çevreyi bir bütün olarak gören ve her adımını sürdürülebilirlik bilinciyle atan Turkcell, BNP Paribas ile 3 yıl vadeli 50 milyon Euro tutarında ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’ anlaşması imzaladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İnsanı, ekonomiyi ve çevreyi bir bütün olarak gören ve her adımını  sürdürülebilirlik bilinciyle atan Turkcell, BNP Paribas ile 3 yıl  vadeli 50 milyon Euro tutarında ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’  anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında sürdürülebilirlik temelli çevresel hedeflerin tutturulması durumunda krediye uygulanan faiz  oranı düşürülecek

Sürdürülebilirlik çalışmalarını finansman faaliyetlerine de  taşıyan Turkcell, bu alanda imzalanan ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’ anlaşmasıyla BNP Paribas’dan 3 yıl vadeli 50 milyon Euro  tutarında kredi temin etti. Turkcell böylece borçlanma piyasalarındaki  öncü konumunu sürdürülebilir finansman ile daha da güçlendirdi.

İmzalanan kredi anlaşması kapsamında elektronik atık toplanması,  elektrik tüketiminde güneş enerjisinden faydalanılması ve gazete ile  dergilerin dijital ortamda okunmasını sağlayan Dergilik uygulamasının  daha fazla kullanılmasıyla kağıt tüketiminin azaltılması gibi hedefler  de belirlendi. Kredi anlaşmasına göre sürdürülebilirlik temelli  çevresel hedeflerin tutturulması durumunda krediye uygulanan faiz  oranı da düşürülecek.

“Sürdürülebilirlik hedeflerimize de katkı sağlayacak”

Turkcell’in sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını bu kredi ile finansman boyutuna da taşıdıklarına dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı  finansman kaynaklarımızı çeşitlendirme hedefimizle birleştirerek  ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’ anlaşmasına imza attık. Bu kredi sayesinde bir taraftan karbon ayak izi azaltılarak çevreye karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken bir taraftan da finansman  maliyetlerimizi düşürebileceğiz. Doğal kaynakları gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayarak sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamaya  çalışıyoruz. Bu tarz kaynakların artarak kullanılması için öncülük yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar