ABD teşvik paketinde pozitif ilerleme

Cumhuriyetçi Senatör Bill Cassidy'ye göre, ABD Başkanı Donald Trump 908 milyar dolar boyutundaki teşvik paketini imzalayabilir. Cassidy, 908 milyar dolarlık teşvik paketi için Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell’ın da Trump ile aynı görüşte olduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de kamuoyunun uzun süredir beklediği teşvik paketinde ilerleme sinyali geldi.

ABD’de koronavirüs salgınına karşı teşvik paketi Senato’da iki partiden senatörlerin katıldığı komite üzerinden yürütülürken ABD Başkanı Donald Trump’ın 908 milyar dolar boyutundaki teşvik paketini imzalayabileceği belirtildi.

Cumhuriyetçi Senatör Bill Cassidy, söz konusu boyuttaki teşvik paketi için Senato lideri Mitch McConnell’ın da Trump ile aynı görüşte olduğunu belirtti. Senato’daki teşvik görüşmelerini Demokrat liderler Nancy Pelosi ve Chuck Schumer de destekliyor.

Görüşmelere katılan Demokrat Senatör Dick Durbin birkaç konunun halen müzakare edildiğini, paketin Noel öncesi çıkmasını beklediğini belirtti. Müzakere edilen paket işsizlik desteklerini ve kiracıların moratoryum süresini uzatırken önceki paketten farklı olarak bu kez kişi başına 1.200 dolarlık doğrudan nakit yardım içermiyor.

Demokratlardan taviz sinyali gelmişti

Çıkmaza giren teşvik paketi görüşmelerinde geçen hafta Demokratlar'dan önemli bir hamle gelmişti.

ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Senatosu Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, yeni teşvik paketinde 908 milyar dolarlık büyüklüğün görüşmelerin temelini oluşturması gerektiğini belirtmişti.

Daha önce 2,4 trilyon dolarlık paket teklifinde bulunan Demokratların 908 milyar dolarlık yeni bir paket teklifi hazırlaması ABD kamuoyunda bir uzlaşma adımı olarak algılanmıştı. Gündeme gelen bu teklifin ardından altı aydır paket üzerinde devam eden görüşmelerin yıl sonundan önce sonuç vermesi yönünde bir beklenti oluştu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar