Akbank'tan 650 milyon dolarlık sendikasyon

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, Akbank, 650 milyon dolarlık 367 günlük sendikasyon kredisi almayı planlıyor. Bankanın Türkiye'nin risk primindeki düşüşün avantajını kullanmak istediği yorumu yapıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, Türkiye'nin en büyük ikinci özel bankası Akbank, 650 milyon dolarlık 367 günlük sendikasyon kredisi almayı planlıyor.

Habere göre, banka, yeni sendikasyonu geçen yıl Mart ayında kullandığı kredinin yerine kullanmak istiyor. Bir kaynak, Akbank'ın kredinin dolar kısmı için 175 baz puan, euro kısmı için ise 150 baz puan marj ödemek istediğini söyledi. Mevcut kredide ise marjlar dolar için 190 baz puan, euro için 1650 baz puandı.

Ekim ayındaki 800 milyon dolar için ise euro ve dolar bazında 35 baz puan daha fazla ödenmişti. Haberde Akbank'ın Türk bankalar içinde sendikasyon için uluslararası piyasaya başvuran ilk kurum olacağı ve borçlanma maliyetlerinin diğer bankalar için de gösterge olabileceği kaydedildi. Bankanın Türkiye'nin risk primindeki düşüşün avantajını kullanmak istediği yorumu yapıldı.

Kaynak: Bloomberg / Foreks

 

Yorumlar