'AL' tavsiyesi verdi, araştırma kapsamına aldı

Halk Yatırım, Biotrend Enerji için hedef fiyatını 9,10 TL olarak belirlerken, hisseyi "al" tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım, Biotrend Enerji için hedef fiyatını 9,10 TL olarak belirlerken, hisseyi "al" tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.

Raporda yer alan bilgiler şöyle:

Elektrik üretiminde bu yıl için öngördüğümüz %58’lik artış ve kur görünümü ışığında elektrik üretiminden gelirlerinin yükselişini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. 2022 yılsonunda kurulu gücün 120 MWe’a yükselmesi paralelinde net elektrik üretiminin 600.000 – 650.000 MWe bandında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Bu çerçevede, üretimde devam etmesi beklenen artış eğilimi ve destekleyici kur görünümünün etkisiyle şirketin elektrik üretimi ve toptan satışından elde ettiği gelirlerin 2022 yılsonunda %179 yükselişle 1,19 mlr TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Biotrend’in yan gelirleri ilerleyen dönemlerde şirketin YEKDEM’e bağımlılığını azaltabilir. Şirket 2022 yılında projeleri arasında, atık bertarafı, karbon sertifikası ve atık ayrıştırma operasyonlarını başlatmayı hedefliyor. Bu çerçevede, yan gelirlerin, 2022’de 18,6 mn TL’den 168,7 mn TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Yan gelirlerin konsolide gelirler içerisindeki payının da yıllar içerisinde artış kaydedeceğinitahmin ediyoruz.

Bu oranın 2022’de 8,2 puan artışla %12,4’e ulaşacağını öngörüyoruz. Operasyonel verimliliğe ek olarak, kalan YEKDEM süresi, elektrik fiyatlarındaki yükseliş ve üretimdeki artışın ciro üzerindeki yansımalarının desteğiyle FAVÖK’ün güçlü seyredeceğini düşünüyoruz. FAVÖK’ün 2022 yılında yıllık bazda %264 artışla 513 milyon TL seviyesine, FAVÖK marjının da %39,4 seviyesine yönelim göstereceğini tahmin ediyoruz.

İlerleyen dönemlerde karlılıkta beklediğimiz artış paralelinde 2023’ten itibaren Biotrend’in temettü dağıtımına başlayacağını tahmin ediyoruz. 2023’te dağıtılabilir net karının %30’unu yatırımcılarıyla paylaşacağını öngördüğümüz şirketin temettü dağıtım oranının, 2024’te %40’a yükseleceğini tahmin ediyoruz.

2025 ve 2026’da da %50 olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Değerleme. Biotrend Enerji’nin yatırımlarının ve yakın zamanda katkısı görülecek olan yan gelirlerinin desteğiyle ilerleyen dönemlerde karlılığın ivmeleneceğini tahmin ediyoruz. Bu doğrultuda, BIOEN’i Araştırma kapsamımıza ‘AL’ önerisiyle dahil ediyoruz. BIOEN hissesi için 12 aylık hedef fiyatımızı %65 getiri potansiyeli ile 9,10 TL olarak belirliyoruz.

Riskler

YEKDEM mekanizması dahil olmak üzere, yenilenebilir enerji için sağlanan devlet desteğinin durdurulması ya da enerji mevzuatındaki diğer değişiklikler şirketin gelecekteki büyüme planlarını sekteye uğratabilir. Bununla beraber, şirketin bilgi teknolojileri sistem ve ağlarındaki gecikmeler, kesintiler veya bu  ağlara yapılabilecek siber-saldırılar faaliyetleri olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, şirketin santralleri için YEKDEM dönemi sona erdiğinde şirketin kur riski artabilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar