ASELSAN’ın 3 aylık cirosunda yüzde 30'luk artış

ASELSAN’ın 2020 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. ASELSAN’ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüyerek 2,6 Milyar TL’ye ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ASELSAN’ın 2020 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Şirket, cirosundaki büyüme trendini 2020 yılının ilk çeyreğinde de  korudu. ASELSAN’ın 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre %30  büyüyerek 2,6 Milyar TL’ye ulaştı.

Yılın ilk çeyreği, ASELSAN’ın kârlılık göstergelerindeki  gelişiminin cirodaki büyümeyi de aştığı bir dönem oldu.

Şirketin brüt  kârı, geçen yılın ilk çeyreğine göre %61 seviyesinde artarken  Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) kârı da geçen yılın aynı  dönemine kıyasla %57 artış göstererek 621 Milyon TL’ye yükseldi. FAVÖK  marjı şirketin yıl sonuna ilişkin paylaştığı öngörü olan %20-22  aralığının da üstüne çıkarak %23,9 olarak gerçekleşti. ASELSAN’ın net  kârı da geçen yılın aynı dönemine göre %46 oranında artarak 920 Milyon
TL seviyesine ulaştı.

ASELSAN, 2020 yılında hem savunma hem de savunma dışı alanlarda  ürünlerine yenilerine eklemeye ve bu çerçevede yeni siparişler almaya  devam etti. 2020 yılının ilk çeyreğinde alınan sipariş tutarı 350 Milyon ABD Doları, bakiye siparişleri toplamı da 9,7 Milyar ABD Doları  olarak gerçekleşti.

“Tüm Ekosistemi Gözeterek Çalışıyoruz”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şirketin 2020 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili  yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçmekte olduğu 2020 yılının ilk  çeyreğini güçlü ciro ve kârlılık oranları ile tamamladık. 2020 yılı  ilk çeyrek sonu itibariyle 14,5 Milyar TL seviyesine ulaşan öz  kaynaklarımız bilançomuzun %55’ini oluşturuyor. Gerek uluslararası  arenada faaliyet gösteren benzer şirketlere, gerekse ülkemizdeki pek  çok sanayi şirketine kıyasla öz kaynaklarımız çok güçlü seviyede.

ASELSAN olarak öz kaynaklarımızı etkin işletme sermayesi ve nakit  yönetimi stratejileriyle destekleyerek kârlılığımızı sürdürülebilir  kılıyoruz. Bu sayede finansal anlamda tüm dünyada pek çok sektör için  zorlu geçen son birkaç yılda hem büyümemizi hem de kârlılığımızı  koruduk  borçluluk oranlarımızı da en düşük seviyelerde tutmayı  başardık.

Şirketimizin finansallarına ilişkin 2020 yıl sonuna ilişkin  öngörülerimiz olan ciroda %40-50 aralığında artış ve %20-22 aralığında FAVÖK marjı beklentilerimizi gerçekleştireceğimiz yönünde kendimize  güvenimiz tam.

2020 yılı başından beri paydaşlarımızı ve tedarikçilerimizi  finansal olarak desteklemek için atılabilecek her adımı hayata  geçirdik. Bu kapsamda tedarikçilerimize bugüne kadar 5 Milyar TL’ye  yaklaşan ödeme yaparak tedarikçilerimizin sürekliliğine katkı  sağladık. ASELSAN olarak bu zorlu dönemde aldığımız inisiyatifleri  yılın ilk çeyreği sonu itibariyle net nakit pozisyonumuzu pozitifte  tutarak gerçekleştirdik. ”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar