Bir hisse bir analiz: 'Endeks altı getiri'

Yapı Kredi Yatırım, son çeyrek bilançosunu hisseye etkisini nötr olarak belirledi ve Albaraka Türk hissesi için hedef fiyatını 1,55 TL'den 1,65 TL'ye revize ederken, 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Albaraka’nın net karı 4Ç20’de 117 milyon TL seviyesinde gerçekleşti (YKY beklentisi: 104 milyon TL ve piyasa beklentisi 84 milyon TL).

Net kar bu çeyrekte çeyreklik %56 artış gösterirken, yıllık %125 artış kaydetti. 4Ç20 özkaynak karlılığı %11.7 seviyesinde gerçekleşti (2020: %6.5). Karlılığın beklentimizden daha iyi gelişmesinde beklentilerden daha olumlu gelişen net kar payı gelirleri etkili oldu.

Olumsuz olarak ise karşılık giderleri bir miktar beklentilerimizden daha yüksek gelişti. Albaraka’nın 4Ç20 net karı piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Fakat önceki gün yayınlanan vergi finansalları neticesinde hisse dün %10 yükseliş kaydetti.

Bu nedenle sonuçları hisse için nötr değerlendiriyoruz ve dünkü güçlü performans sonrası kar alma riski olabileceğini düşünüyoruz. Albaraka için Endeks altı getiri tavsiyemizi koruyoruz ve 12 aylık hedef fiyatımızı 1.65TL/pay olarak güncelliyoruz (önceki hedef fiyat:
TL1.55/pay). Hedef fiyatımız %36 aşağı risk taşımaktadır.

Albaraka 2021 tahminlerimize göre 0.8x F/DD ve 11x F/K oranları ile işlem görmektedir. Bu çarpanları ileri dönük karlılık görünümü beklentimiz doğrultusunda pahalı buluyoruz. Banka için 2021 özkaynak karlılığı beklentimiz %7.5 seviyesindedir. Albaraka’nın swaplardan arındırılmış net faiz marjı çeyreklik 20 baz puan düşüş gösterdi.

Komisyon gelirleri yıllık %7 düşüş gösterirken, faaliyet giderleri ise yıllık %7 artış artış gösterdi. Takipteki kredi oranı son çeyrekte 25 baz puan artış göstererek %4.9 seviyesinde gerçekleşti. Takipteki kredilerin karşılık oranı %61 seviyesinde gerçekleşti (3Ç20: %55). Bu oran takibimizdeki diğer bankalara göre daha düşük seviyededir.

Albaraka’nın sadece banka sermaye yeterlilik ve çekirdek sermaye oranları sırasıyla %13.5 ve %7.5 seviyelerinde gerçekleşti. Bankanın güncel çekirdek sermaye oranı asgari yasal orana oldukça yakındır ve bu konu banka ile ilgili en kritik çekincelerimizden bir tanesidir."
https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/00f0940b-b42c-4809-bd9e-1646a16049e7.pdf

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar