Bir hisse bir analiz: Türk Telekom

İş Yatırım, 2020 yılı finansallarını açıkladı. Aracı kurum, piyasa beklentilerinin üzerinde kar yazan Türk Telekom için 10,81 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Net kar beklentileri yendi. Türk Telekom 4Ç20'de geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 554milyon TL net kara karşılık 1104 milyon TL net kar açıkladı.

Açıklanan rakam bizim net kar beklentimiz olan 1076 milyon TL'ye paralel gelmesine rağmen 1012 milyon TL olan piyasa beklentisini yendi. Net kar rakamındaki yıllık bazdaki artışın nedeni olarak sabit internet iş kolundaki kuvvetli büyüme ve personel giderlerinde yapılan tasarruflar ile desteklenen güçlü operasyonel performansı gösterebiliriz.

Ek olarak, efektif vergi oranının geçtiğimiz sene aynı dönemki %17.6 seviyesinden %6.6 seviyesine gerilemesi de net karı desteklemiştir.

Diğer yandan, TL'deki değer kazancına rağmen yenilenen hedge kontratları ve döviz açık pozisyonundaki düşüş nedeniyle Şirket'in kur farkı giderleri geçen seneye kıyasla sabit kalmıştır. Şirket 3Ç20 sonundaki USD211mn döviz açık pozisyonundan, 2020 yılsonu itibari ile USD46mn döviz uzun pozisyonuna geçmiştir. Beklentilerin üzerinde gelen 4Ç20 sonuçlarına piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz.

2021 Beklentileri: Şirket yönetimi, IFRIC-12 muhasebe etkisi hariç tutulduğunda, 2021 ciro büyümesinin yıllık %14 civarında, FAVÖK'ün 15 milyar TL civarında, yatırım harcamalarının ise 7,7 milyar TL civarında gerçekleşmesi bekliyor.

Sabit internet segmentinin abone artışı, üst pakete yükseltme teklifleri ve fiberin yaygınlaştırılması ile büyümesini sürdürmesi bekleniyor. Mobil segmentinin ise pandeminin olumsuz etkisi dünya genelinde azaldıkça artacak mobilite ile birlikte büyümesi öngörülüyor. Şirketin operasyonel beklentileri, tahminlerimizle büyük ölçüde uyumlu.

Mevcut 2021 ciro büyümesi beklentimiz %14,2 ve FAVÖK beklentimiz 14,7 milyar TL seviyesinde. Yatırım harcamaları beklentisi ise 8,1 milyar TL beklentimizin biraz altında. Şirket bugün saat 15.00'da sonuçları değerlendirmek üzere bir telekonferans düzenleyecek. Sonrasında tahminlerimizin üzerinden geçebiliriz. Şuan için, hisse başına 10,81 TL hedef fiyat ile AL tavsiyemizi sürdürüyoruz."

TTKOM TURK TELEKOMUNIKASYON A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 39.92
Satış 39.94
Değişim 1.54%
Son Değer 39.94
En yüksek 40.26
En düşük 38.4
Haftalık Değişim 1.9918%
Aylık Değişim 31.7282%
Yıllık Değişim 63.9573%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar