Bitcoin hızlı geri çekildi! Peki şimdi ne olacak?

Hızlı geri çekilen Bitcoin 66.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin yeni günde 66.116 dolar seviyesinde, Ethereum 3.293 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,41 trilyon dolar. Toplam değer içinde Bitcoin'in piyasa değeri 1,3 trilyon dolar, Ethereum'un da piyasa değeri 395 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün öne çıkan başlıkları:

 Mart ayında spot Bitcoin ETF işlem hacmi üç kat artarak 111 milyar dolara ulaştı

Spot Bitcoin ETF'leri Mart ayında işlem hacminde 111 milyar dolara ulaşan bir artışa tanık oldu. Bu, Grayscale ve BlackRock ETF'lerinin piyasaya hakim olduğu Şubat ayında kaydedilen işlem hacminin neredeyse üç katıydı. Bu ETF'ler, Bitcoin yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana ilginin arttığını belirgin bir şekilde ortaya koydu. Özellikle BlackRock'ın IBIT ve Fidelity'nin FBTC ETF'leri yönetim altı varlıklarda büyük başarı kaydederken, Grayscale'in GBTC'si önemli çıkışlar yaşadı. Spot Bitcoin ETF'leri, Mart ayında BTC piyasalarını yeni zirvelere taşıdı ve yaklaşan Bitcoin arz yarılanmasıyla birleşen bir döngüye dair beklentileri artırdı.

Arjantin hükümeti, kripto firmaları için kayıt zorunlulukları getirdi

Arjantin hükümeti kripto para birimi borsalarının ülkede yasal olarak faaliyet gösterebilmesi için kayıt zorunluluğu getiren düzenlemeleri hayata geçirdi. Sermaye Piyasası Kurulu (CNV), sanal varlık hizmet sağlayıcılarının Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) tavsiyelerine uyarak faaliyet göstermeleri gerektiğini duyurdu. Bu düzenlemeler, kara para aklamayla ve terörizmin finansmanıyla mücadele yasalarına yönelik yapılan reformlar çerçevesinde, kripto ile ilgili hizmet sunan şirketlerin hükümete kaydolmalarını zorunlu kılıyor.

Japonya'da Hokkoku Bank, ilk mevduat destekli stablecoin'ini piyasaya sürdü

Hokkoku Bankası, Japonya'da banka mevduatlarıyla desteklenen ilk stablecoin'i piyasaya sürdü. Bu yenilik, Suzu şehri ile işbirliği yaparak geliştirilen Tochituka uygulaması üzerinden yerel mağazalarda kullanılabilen Tochipo puanları ve Tochika stablecoin'ine erişim sağlıyor. Banka, düşük işlem ücretleriyle nakitsiz ödemeleri teşvik ederken, yıl sonuna kadar uygulama üzerinden bireyler arası ödemeleri aktifleştirmeyi ve daha fazla bankanın sisteme katılımını hedefliyor. Proje, Hyperledger Iroha teknolojisini kullanarak, perakende müşterilere odaklanan ve banka mevduatlarıyla desteklenen bir model sunuyor.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar