Borsa İstanbul, yönünü nasıl belirleyecek?

Tacirler Yatırım tarafından hazırlanan BIST Günlük Bülteni’nde ABD-İran gerginliğinin piyasaları negatif etkilediği borsada satış baskısına neden olduğunun altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım tarafından hazırlanan BIST Günlük Bülteni’nde şu tespitler yer aldı:

"ABD – İran gerginliği, piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bu çerçevede riskli varlıklardan kaçış hareketinin ve piyasalarda güvenli liman arayışının dün gün içerisinde de etkili oluğunu gördük.

Bununla birlikte BİST-100 endeksi günü yüzde 2’lik düşüşle 111.413 puandan tamamladı. Satışların banka hisselerinde yoğunlaştığı görüldü.

Dün Almanya ve Euro Bölgesinden gelen ve beklentilerin üzerinde bir performansı işaret eden PMI verileri sonrasında dolar endeksindeki kazançların geri verildiğini gördük.

Ancak, dolar endeksindeki zayıflamaya rağmen kur önemli bir geri çekilme kaydetmeyerek 5,96 – 5,98 bandındaki seyrini korudu. Bugün yurt içi piyasalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı değişim ihaleleri düzenleyecek.

Yurt dışında ise Euro Bölgesi Aralık Ayı TÜFE ve Kasım AyıPerakende Satışlar verileri, ABD Kasım Ayı Dayanıklı Mal Siparişleri, ABD Aralık Ayı ISM Hizmet Endeksi ve ABD Kasım Ayı Fabrika Siparişleri verileri takip edilecek.

Bu sabah saatlerinde Asya piyasalarında alıcılı bir seyir hakimken, ABD endeks vadelilerinde de olumlu bir resmin ön plana çıktığını görüyoruz. Gelişmekte olan ülke para birimleri de bu sabah saatlerinde dolar karşısında güçlü bir seyir izliyor.

USDTRY paritesi ise 5,9680 seviyesi civarında yatay bir seyir izliyor. Bu gelişmeler ışığında endeksteki görünümü teknik olarak incelediğimizde ise, dün 111.700 desteğinin üzerinde dengelenme çabası içerisinde olan ama tepki sınırlı kalınca bu desteğin altında bir kapanış gördük. Bugün 111.700-112.000 tepkiler gelebilir ama tepkilerin bu seviyeler ile sınırlı kalması durumunda düşüş baskısı durmadığı görülür. Bugün minimum 111.700 üzerinde kapanışlarda ise tepkiler devam edebilir. 110.600/110.700 önemli destek seviyelerimiz. 112.000 direnci kırılması durumunda ise 113.000 direnç seviyemiz olacaktır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar