Borsada kayıplar yüzde 3'ü aştı

Yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğilimi sürerken, Borsa İstanbul da satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor. BIST 100, bugün yüzde 3,27 düşüşle 2.373 puana kadar geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel ekonomik büyüme ve enflasyonist baskılara ilişkin endişelerden kaynaklı yatırımcıların riskli varlıklardan kaçma eğilimi sürüyor. Azalan risk iştahına paralel Borsa İstanbul da satış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

Güne yüzde 1 düşüşle başlayan BIST 100 endeksinde ilerleyen saatlerde kayıplar hızlandı ve yüzde 3'ü aştı. BIST 100, yüzde 3,27 düşüşle 2.373 puana kadar geriledi.

Sektör endekslerinin hepsinde düşüş gözlendi. Bankacılık endeksi yüzde 2,5, holding endeksi ise yüzde 3,5 değer kaybetti.

Oyak Çimento yüzde 7,40, Alarko Holding yüzde 5,7, Esenboğa Elektrik yüzde 5,5, Kardemir ise yüzde 5,1 ile en fazla düşüş yaşayan şirketler oldu.

ABD doları değer kazanmaya devam ediyor

Öte yandan dün ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte güçlenen ABD doları, kazanımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Dolar endeksi, 104,21 ile 20 yılın en yüksek seviyesini gördü. EURUSD, 1,044 ile Ocak 2017'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Dolar/TL de gün içinde 15,40 seviyesinin üzerini gördü. Euro/TL ise 16,14 civarında seyrediyor.

Altının onsu ise negatif bir seyir izliyor. Düne göre yüzde 0,15 düşüş yaşayan ons altın 1849 dolardan alıcı buluyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar