Borsaya yönelik nakit girişi devam ediyor

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü köşe yazısında yabancı yatırımcının alımlarına dikkat çekerek, 'Borsaya yönelik nakit girişi devam ediyor' tespitinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş'ın bugünkü köşe yazısındaki borsayla ilgili olan bölüm şöyle;

'Borsada BIST 100 Endeksi 10 Kasım haftasında yabancı alımları ile başlayan atağında 1.350 seviyesine geldi. BIST 100 Endeksi haftayı 1.328 puandan tamamladı. Endeksin ay başından bu yana artışı yüzde 19.45 oldu. Endekste gelinen seviye kısa vadede kâr satışlarının gelebileceği noktalar. Bunun nedeni ise yükseliş ivmesinde gözlenen zayıflama. Çıkışın gücünü ölçen göstergelerin uyumsuz sinyaller üretmesi kâr satış olasılığını güçlendiriyor.
Bu nedenle hisselerde gözlenecek kâr realizasyonları şaşırtıcı olmamalı.

Ancak borsaya yönelik nakit girişi devam ediyor. Bu nedenle düzeltmeler olsa da sınırlı kalması ve yükselen kanal içerisindeki hareketin devam etmesi beklenmeli. Endeksin 1.350’yi aşması halindeyse güçlü hareket devam edecektir.

Katar’dan borsa atağı

Katar daha önce yatırımcı olarak geldiği borsaya şimdi de ortak oluyor. Borsa İstanbul’un yüzde 10’unu alıyor. Pay devrine ilişkin anlaşma imzalandı. Halihazırda Borsa İstanbul’un yüzde 90,60’ı Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) ait bulunuyor. Diğer kalan payların dağılımı ise şöyle:

TSPB yüzde 1.30, Borsa İstanbul A.Ş. yüzde 2.30, aracı kurum, banka ve diğer şirketler ise yüzde 5.80. Yapılan anlaşmayla birlikte TVF’nin payı yüzde 80.60’a inerken Katar devletinin yatırım fonu Katar Yatırım Otoritesi (QIA), Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payına sahip olacak. Satış bedeline dair herhangi bir ek açıklama ise yapılmadı.

Borsa İstanbul’da Katar’lı altı yatırımcı bulunuyor. Bu yatırımcıların toplam portföy değeri Ekim 2020 itibari ile 107 milyar 898 milyon TL. Katar’dan sonra en büyük portföy değerine sahip ülke ABD. ABD’li 1000 yatırımcının portföy değeri ise 56 milyar 429 milyon TL.'

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar