CHP hisselerinin Hazine'ye devri İş Bankası hisselerini nasıl etkiler?

Deniz Yatırım, İş Bankası için 11,30 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. Bugün basında yer alan İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri haberlerinin hissede sınırlı bir etkiye neden olacağının altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ISCTR  Hürriyet gazetesi haberine göre Ak Parti'nin, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri için taslağı hazır.

Hürriyet gazetesinin internet sitesine göre, CHP’nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri AKP'nin toplantısında  gündemdeydi. Habere göre AKP'nin ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir taslak sunum  gerçekleştirdi.

ISCTR HİSSESİNDE SON DURUM

Haber İş Bankası hisse fiyatında sınırlı bir volatiliteye neden olabilir. Ancak İş Bankası'nın yüksek kaliteli finansallarını ve operasyonel performansını beğeniyoruz. Hisse için önerimiz AL’dır.

İş Bankası'nın güçlü finansalları arasında, i) düşük kredi / mevduat  oranı, ii) geniş TL likidite, iii) kredi genişlemesini destekleyen  güçlü sermaye oranları ve iv) orta-uzun vadede şube optimizasyonu  yoluyla maliyeti düşürme fırsatı, sıralanabilir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar