Çin için büyüme tahminlerini değiştirdi

S&P Asya - Pasifik baş ekonomisti Louis Kuijs, Çin için 2023 ve 2024 büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

S&P Global Ratings'in Asya-Pasifik baş ekonomisti Louis Kuijs, Çin'in büyüme görünümünün ılımlı olmaya devam ettiğini, emlak sektörünün zorlandığını ve güvenin zayıfladığını söyledi.

Kuijs yayınladığı yatırımcı notunda, 2023 yılı için GSYH büyüme tahminini %4,8'den %5,4'e ve 2024 yılı için %4,4'ten %4,6'ya yükseltti, ancak ekonomideki durgunluğun, birçok sektörde kar marjları ve fiyatlar üzerinde baskı oluşturarak gelecek yıl da devam edeceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD FAİZLERİNİN ETKİSİ

Önümüzdeki aylarda ek politika gevşemesinin zorunlu karşılık oranının indirilmesini, politika faizinin düşürülmesini ve muhtemelen 2024 yılında daha yüksek mali açık ve daha büyük yerel yönetim tahvil kotasını içerebileceğini belirten Kuijs, yüksek ABD faizlerinin yuan üzerindeki baskısının devam edebileceğini ve değer kaybının çok güçlü olması halinde yetkililerin para birimini desteklemeye devam edebileceğini de vurguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar