Citigroup'tan FED beklentisi

Citigroup’tan Jason Williams Euro/Dolar piyasasında Fed’den faiz artış beklentilerinin ertelendiğini, bu durumun getiri eğrisinde dikleşme beklentisi için fırsat oluşturduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aralık 2022 vadeli Euro/dolar kontratlarında faiz artışı tam fiyatlanırken geçen hafta sadece 0.7 artış fiyatlandı. Stratejist, konuya ilişkin bir notunda bu durumun kafa karıştırıcı olduğunu ve beklentiden daha hızlı faiz artış döngüsü kuyruk riskinin olduğu bir dünyayla çeliştiğini söyledi.

Williams “Kuyruk riskleri sürüyor çünkü çekirdek PCE’nin önümüzdeki 1-2 yılda yüzde 2’yi aşma ihtimali yüksek, bu da hızlı faiz artışını gerektirebilir.” diye konuştu.

Geçen hafta güçlü gelen ekonomik verinin desteğiyle ABD getiri eğrisi düzleşmişti. 5 ve 7 yıllık tahvillere güçlü talep gelmiş ve bu durum yıl başında Fed’in faiz artışı yapacağına dair agresif beklentinin terse döndüğüne işaret etmişti.

Williams bu yaz Fed’in özellikle parasal teşviğin azaltılması konusunda iletişiminin daha şahin olma riski olduğunu da belirtiyor. Williams “tarihsel olarak Fed programları döneminde eğrinin hareketine bakılırsa sırada düşük faiz, dik eğri dönemi olabilir” yorumunu yaptı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar