Coinbase kararını verdi, ülke seçimini yaptı

CNBC'ye özel bir röportaj veren Coinbase, Avrupa Birliği'ndeki ana operasyonel ve düzenleyici merkezi olarak İrlanda'yı seçtiğini duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

CNBC'ye özel bir röportaj veren Coinbase, Avrupa Birliği'ndeki ana operasyonel ve düzenleyici merkezi olarak İrlanda'yı seçtiğini açıkladı.

Coinbase, Aralık 2024'e kadar yürürlüğe girecek olan AB'nin yeni Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesi kapsamında lisans başvurusunu İrlanda Merkez Bankası'na sundu.

Coinbase'in 2018'den beri Dublin'de bir ofisi bulunuyor. Şirket İrlanda'da yaklaşık 100 kişiyi istihdam ediyor.

İLK HEDEF ONAY ALMAK

Onaylanması halinde Coinbase İrlanda'da evrensel bir "MiCA lisansına" sahip olacak ve bu lisansı daha sonra hizmetlerini Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve diğer AB ülkelerine "pasaportlamak" için kullanabilecek.

Bu da Coinbase'in her ülkede ayrı ayrı lisans başvurusu yapmak zorunda kalmadan bu pazarlarda yeni ürünler piyasaya sürmesini kolaylaştırıyor. Coinbase bu lisansı kazanabileceğinden emin olduğunu söylüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar