Dolar kuru bugün ne kadar?

Tarihinin en sert değer kayıplarından birini yaşayan Türk Lirası'nda dalgalı görünüm devam ediyor. Sabah 13 liradan alıcı bulan dolar/TL yüzde 3'ün üzerinde düşüşle 12,30 seviyelerine doğru gevşese de ardından 12,60'ın üzerine çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Lirası, dün tarihinin en sert kayıplarından birini yaşarken, yükseliş eğilimine yeni güne başlarken devam etti. Kurda aşağı yönlü hareketler sınırlı kalıyor. 

Sabah 13,18 seviyesini test eden ve ardından yatay görünüm sergileyen dolar, ilk yarının sonlarına doğru gelen satışlarla yüzde 3'ün üzerinde gevşeme kaydetti. Kur, 12,30 seviyelerine kadar indi. Aşağı yönlü hareketin ardından kur yeniden 12,60'ın üzerine çıktı.

Tarihi zirvesini 15,20'ye taşıdıktan sonra euro/TL de ise bugün en yüksek 14,80'i gördü. En düşük 13,86'ya kadar gerileyen euro, 14,15'in üzerinde.

Risk pirim bir yılın zirvesinde

Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS), 2021 Mart ayındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Başkanlığı değişikliği sonrasındaki seviyesini de geride bırakarak 489 baz puan ile 1 yılın zirvesine tırmandı.

Gram altın zirveden döndü

Gram altın, salı günü küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen dolar/TL’nin 13 seviyesini aşmasıyla 770 TL’nin üzerini görerek rekor tazelemişti. Altının gram fiyatı bugün de 760 seviyesini test etti. Kurdaki geri çekilmeye paralel olarak gram altın 710 seviyelerine doğru çekildi.

Goldman Sachs'tan yüzde 20 beklentisi

TL'de yaşanan sert değer kayıplarının ardından Türkiye'ye yönelik beklentiler de farklılaşmaya başladı. Geçen günlerde faiz artırım TCMB'den faiz artırım beklentisini ikinci çeyreğe çeken Goldman Sachs, bu kez artırım tutarında revizyona gitti. Goldman Sachs, TCMB’nin politika faizini 2022'nin ikinci çeyreğinde 600 baz puan artırarak yüzde 14'ten yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar