Emlak Konut GYO hedef fiyatını 1,56 TL'den 2,19 TL'ye yükseltti

İş Yatırım, Emlak Konut GYO hissesinde hedef fiyatını 1,56 TL'den 2,19 TL'ye yükseltti, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'EKGYO net aktif değerine göre %68 iskonto ile işlem görmekte. Bu oran 5 yıllık ortalama iskontosu %41’in üzerindedir' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Makro tahminlerimizdeki güncelleme ve beklentilerimizdeki  değişiklikler sonucunda Emlak Konut için hisse başı hedef değerimizi 1.56 TL’den 2.19 TL’ye yükseltiyoruz.

Zor bir 2018-2019 dönemi  ardından Emlak Konut için görünümün iyileşmeye başladığını  düşünüyoruz. Düşük faiz ortamının i) konut yatırımlarını cazip hale  getirmesi ve ii) borçlu bir bilançoya sahip olan Şirket’in faiz  maliyetlerini aşağıya çekmesi açısından Emlak Konut GYO için oldukça  destekleyici olduğunu düşünüyoruz.

Hedef fiyatımız %27 artış  potansiyeline işaret ediyor. Hisse için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. EKGYO net aktif değerine göre %68 iskonto ile işlem görmekte. Bu oran 5 yıllık ortalama iskontosu %41’in üzerindedir."

Borç maliyetlerinde düşüş

Şirket finansal giderler açısından da düşük faiz ortamdan yararlanmaya devam etmektedir. 1Ç20 itibarıyla Emlak Konut'un tamamı TL cinsi 4,5 milyar TL brüt borcu bulunmaktadır. Emlak Konut’un ortalama borçlanma maliyeti 2019 yılsonundaki % 17,7 seviyesinden 1Ç20'de % 11,2'ye düşmüştür. 2020 yılı için ortalama borç maliyetinin %10,6'ya gerilemesini ve bunun da toplam finansal giderlerde %34'lük bir düşüşe neden olmasını bekliyoruz.

Kaynak: Raporun tamamı için tıklayın

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar