ENKAI Enka hissesi yorumu ve analizi

Yapı Kredi Yatırım, Enka İnşaat hedef fiyatını 7,35 TL’den 9,40 TL’ye yükseltirken, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Konsolide satış 3Ç20’de 2,8 milyar TL olurken hem bizim 3,2 milyar TL olan tahminimizi hem de piyasanın 3,1 milyar TL olan beklentisini karşılayamadı.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

"ENKAI 3Ç20’de 826 milyon TL net kar açıklarken bu rakam genelde beklentilere paralel gerçekleşti (YKY: 810 milyon TL piyasa beklentisi: 812 milyon TL). 2,9 milyar TL olan konsolide satış beklentilerin altında kalırken VAFÖK marjının ise taminlerden yaklaşık
2-3 puan üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz.

Konsolide satış 3Ç20’de 2,8 milyar TL olurken hem bizim 3,2 milyar TL olan tahminimizi hem de piyasanın 3,1 milyar TL olan beklentisini karşılayamadı. Bizim tahminimizden sapmanın hem inşaat hem de gayrimenkul segmentlerindeki zayıflıktan kaynaklandığını görüyoruz.

Satışlar bizim tahminimizin %12 altında kalsa da 686 milyon TL olan VAFÖK rakamı bizim beklentimizden sadece %5 asağıda gerçekleşti ve piyasa tahminini ise %3 aştı. VAFÖK marjındaki ana sapmanın güçlü inşaat marjlarından kaynaklandığı görülüyor İnşaat segmentinin 20% civarında olan VAFÖK marjı yıllık bazda 4 puan gelişim sergilerken bizim beklentimizden de 5 puan daha iyiydi.

Özellikle TL’deki değer kaybıyla birlikte net nakit pozisyonu çeyreklik bazda 4,2 milyar TL yükselerek 30,6 miyar TL’ye ulaştı. Bu da şirketin mevcut piyasa değerinin yaklaşık dörtte üçüne denk geliyor.

Net kar ve VAFÖK tutarında çok büyük bir sürpriz olmaması nedeniyle 3Ç20 sonuçlarının hisse üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Öte yandan modelimize yeni makro tahminlerimizi ve net nakit tutarındaki değişimi yansıttıktan sonra 12 aylık hedef fiyatımızı 7,35 TL’den 9,40 TL’ye yükseltiyoruz ve %24 getiri potansiyeliyle AL önerimizi koruyoruz. Ayrıca özellikle bilançonun güçlü defansif yapısı ve şirketin TL’de son dönemde yaşanan değer kaybından BIST içerisinde en olumlu etkilenen isimlerden biri olması nedeniyle hisse için olumlu görüşümüzü muhafaza ediyoruz. "

Yorumlar