GARAN hissesi yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Garanti Bankası hedef fiyatını 12,60 TL'den 11,45 TL’ye indirdi, 'AL' tavsiyesini ise korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın, konuya ilişkin raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Güçlü çekirdek gelirler ile beklentileri aşan net kar (+)

Garanti Bankası, 1Ç21 için bizim ve piyasa tahminlerinin oldukça üzerinde, yıllık %55,0, çeyreksel %127,7 artış ile 2,5 mlr TL net kar açıkladı. Böylece 2020 sonunda %10,6 olan bankanın ort. özkaynak karlılık oranı 1Ç21’de %11,7’ye ulaştı.

1Ç21’de temel olarak beklentimizin üzerinde gerçekleşen net ticari kar, net kar tahminimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu. Beklentileri aşan net karın, hisse performansı üzerindeki etkisinin pozitif olacağını düşünüyoruz.

Diğer yandan, Garanti Bankası için 12,60 TL olan hedef fiyatımızı 11,45 TL’ye düşürürken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerilerimizi koruyoruz.

TL kredilerde %5,7 büyüme elde etti – Garanti Bankası yılın ilk çeyreğinde TL kredilerde %5,7 ile sektör ortalamasının üzerinde büyüme elde ederken, bireysel kredilerde (kredi kartı hariç) pazar payı %10,2’den %10,9’a yükseldi. 1Ç’de YP tarafta ise bankanın kredi bakiyesi dolar bazında %5,4 azalırken, pazar payı ise %7,6’dan %7,2’ye geriledi.

Ayrıca 1Ç21’de eurobond satışı gerçekleştiren bankanın TL menkul kıymet alımı gerçekleştirmesi sonucunda TL menkul kıymetleri toplamı yılsonuna göre
%4,3 arttı.

Değerleme ve öneri – 1Ç’de beklentilerimizi aşan net karlılığa rağmen net faiz marjı tahminimizdeki aşağı yönlü güncelleme ve kurumlar vergi oranındaki değişiklik sonucunda Garanti Bankası için 2021 yılsonu net kar beklentimizi 9,8 mlr TL’den 9,0 mlr TL’ye revize ediyoruz. Ayrıca banka için 12,60 TL olan hedef fiyatımızı 11,45 TL’ye düşürürken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerilerimizi koruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar