Geçen haftanın en iyi performans gösteren 5 hissesi: İlk sırada GSRAY hissesi var.

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan haftalık strateji ve hisse raporunda, Borsa İstanbul’da 106 bin direncini geçmesi durumunda yukarı hareketin güçleneceği ön görüsünde bulunuldu. Raporda ayrıca geçen haftanın en iyi ve en kötü performans sergileyen hisseleri de yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan haftalık strateji ve hisse raporunda yer alan detaylar şöyle:

Borsa İstanbul BIST100 endeksine bakarsak aynı yorumu 103 bin seviyesi için söylemek mümkün. Borsa endeksinin 10 bin üzerine yükselmesini olumlu karşılıyoruz. Ancak bu seviye üzerine yerleştiğini söylemek için önümüzdeki hafta oluşacak seyrin önemli olduğunu söylemek mümkün.  

Bununla birlikte endeksin 106K direncini geçmesi durumunda yukarı hareket güçlenebilir. Buna karşın endeksin 103K seviyesinin altına gerilemesi ve kapanışlar sergilemesi durumunda satış baskısı artabilir. Bu durumda pozisyonların kapatılmasında veya azaltılmasında fayda olacaktır.

Yatırımcılar risk ve getiri tercihlerine göre pozisyonlarını ayarlayabilirler. Risk almak isteyen yatırımcılar 103K desteğini stop loss alarak pozisyonlarını arttırabilirler. Daha az risk seven yatırımcılar ise endeksin 103K üzerine yerleştiğinden emin olmayı bekleyebilir ilerleyen süreçte pozisyonlarını arttırabilirler. 

Borsa endeksinin 103K üzerinde kaldığı sürece VIOP Endeks kontratında kısa pozisyonların kapatılmasında fayda var. Mevcut uzun pozisyonlar ise endeks için 103K seviyesi stop loss alınarak korunabilir. 

Pazartesi günü konsolide olmayan bilançolar için son gönderme tarihi doluyor. 2 Haziran tarihinde ise Aselsan için 1Ç20 bilançosu bekleniyor. 

BBDK’nın yeni Aktif Rasyosu açıklamasında, bankaları uzun vadeli kredi vermeye teşvik ederken, verilen kredilerin daha fazla KOBİ’lere, proje finansmanına ve ihracata yönelik kredi vermeye teşvik ediliyor.

Diğer yandan repo ve 6 aydan kısa vadeli finansman bonosu gibi işlemleri mevduat olarak kabul etmesi, bu konuda bankaları zorlayabilir. Önümüzdeki günlerde Bankaların kısa vadeli finansman bono ihraçlarını görmeyeceğimizi, mümkün olursa 1 yıl ve daha uzun vadeli finansman bono/tahvil ihraçları görebileceğimizi söylemek mümkün.

Bu değişikliğinin banka hisseleri üzerinde zaten mevcut olan baskının devam etmesine neden olması beklenebilir. 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar