Goldman’dan 'demir' uyarısı

Goldman Sachs Çin’deki emlak krizinin demir cevheri fiyatlarını sert biçimde düşüreceği uyarısı yaparak 3 ve 6 aylık fiyat tahminlerini düşürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Goldman Sachs Group’a göre Çin’de yaşanan emlak krizi nedeniyle yılın ikinci yarısında demir cevherinde arz fazlası olacak ve bu da fiyatlarda sert düşüşe yol açacak.

Banka paylaştığı bir notta konut piyasasındaki yavaşlama ve Çin dışındaki ülkelerde talebin sert biçimde düşmesi nedeniyle bu yılın kalanında 67 milyon ton arz fazlası olacağını belirtti. Ancak 2014-2015’te fiyatların ton başına 38 dolara düştüğü dönem kadar sert bir geri çekilme beklenmediği ifade edildi.

Kurum, 3 aylık fiyat hedefini 90 dolardan 70 dolara, 6 aylık hedefini 110 dolardan 85 dolara çekti.

Çin hükümetinin emlak geliştiricilerini desteklemek için bir fon oluşturacağı haberi sonrası Singapur’da demir cevheri yaklaşık yüzde 4 yükselerek ton başına 109,05 dolardan işlem gördü.

Bloomberg Intelligence da Çin’deki emlak boykotunun emtia piyasalarına zarar vereceği görüşünde. Çin’in talebinin yüzde 49’luk paya sahip olması nedeniyle yılın 3. çeyreğinde en büyük düşüşün çelikte olması bekleniyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar