Gübre Fabrikları için ‘TUT’ tavsiyesi

Halk Yatırım, Gübre Fabrikaları (GUBRF) için hedef fiyatını 9,40 TL'den 9,70 TL'ye güncellerken, 'TUT' tavsiyesini sürdürdü. Raporda, 'Kapanış fiyatına  göre %38 düşüş potansiyeli sunmasına rağmen Söğüt Madeni’ne yönelik  geliştirilecek projenin sağlayacağı potansiyel değere bağlı olarak  tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentimiz ile uyumlu gelen net zarar. Gübre Fabrikaları yılın son çeyreğinde, beklentimiz ile uyumlu 87,1 milyon TL net zarar açıkladı. Operasyonel kar beklentimizin oldukça altında gerçekleşmesine rağmen, beklentimizden iyi gelen efektif vergi oranı  ve finansman gideri net zararın beklentimiz ile uyumlu gelmesinde ana  etken oldu.

Satış gelirleri yıllık bazda geriledi. Yılın son çeyreğinde net  satış gelirleri, beklentimizin %11,1 altında, yıllık bazda %28,9  azalışla 956 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Türkiye faaliyetleri  katı gübre satış hacmi yıllık bazda %2,4 artarken, gerileyen birim  ürün fiyatları nedeniyle satış gelirleri yıllık bazda %6,5 azalış  kaydetti.

İran faaliyetleri gübre satış hacmi yıllık bazda %9,6 artış  gösterirken, gerileyen birim ürün fiyatlarının etkisiyle satış  gelirleri yıllık bazda %6,4 azaldı. FAVÖK beklentimizin oldukça altında gerçekleşti. Yılın son  çeyreğinde FAVÖK, beklentimiz olan 102,6 milyon TL’nin oldukça altında -0,1 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Gerileyen birim ürün fiyatları  nedeniyle brüt kar marjı yıllık bazda 21,3 puan azalışla %14,0  seviyesine geriledi. Ayrıca, faaliyet giderleri/satışlar oranı yıllık  bazda 6,8 puan artışla %17,3 seviyesine yükseldi. Böylece FAVÖK marjı  yıllık bazda 26,0 puan, çeyreksel bazda 17,5 puan azalış kaydetti.

Finansman giderleri net zararı artırdı. Operasyonel olmayan  tarafta ise, geçtiğimiz yılın aynı döneminin aksine 4Ç19’da 26,2  milyon TL seviyesinde gerçekleşen net finansman gideri net zararı  artıran ana unsur olurken, gayrimenkul değer artışı kaynaklı 4Ç19’da

7,5 milyon TL seviyesinde gerçekleşen yatırım faaliyetlerinden net  gelir net zararı azalttı.

Tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz. Beklentimiz ile uyumlu gelen  net zarara rağmen operayonel karlılıktaki kötüleşme nedeniyle son  çeyrek finansal sonuçların hisse performansına etkisinin negatif  olacağını düşünüyoruz. Mevcut durumda GUBRF için orta vadeli  tahminlerimizde değişikliğe gitmiyoruz.

Ancak artan net borca rağmen  benzer şirket modelimizi güncellememiz neticesinde 9,40 TL olan 12-aylık hedef fiyatımızı 9,70 TL’ye günceliyoruz. Kapanış fiyatına  göre %38 düşüş potansiyeli sunmasına rağmen Söğüt Madeni’ne yönelik  geliştirilecek projenin sağlayacağı potansiyel değere bağlı olarak  tavsiyemizi TUT olarak sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar