Günün önemli şirket ve sektör haberleri

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde günün şirket ve sektör haberlerini detaylarıyla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

ECILC(Nötr): Eczacıbaşı İlaç, 4Ç23 finansal sonuçlarını 2,7 milyar TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 334 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 2,5 milyar TL net kar ile açıklamıştı.

EKGYO (Hafif Negatif): Emlak Konut, 4Ç23 finansal sonuçlarını 7,6 milyar TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 1,2 milyar TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 771 milyon TL net zarar ile açıklamıştı. Açıklanan net zararda, 10,8 milyar TL düzeyinde geçmiş yıllar karı düzeltmesi etkili oldu.

TKFEN (Negatif): Tekfen Holding 4Ç23 finansal sonuçlarını 1,6 milyar TL net zarar ile açıkladı. Şirket bir önceki çeyrek 335 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 424 milyon TL net zarar ile açıkladı.

TTKOM (Nötr): Türk Telekom, 4Ç23 finansal sonuçlarını 11,9 milyar TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar, çeyreklik bazda %164, yıllık bazda %705 arttı. Açıklanan net karda 9,2 milyar TL düzeyinde ertelenmiş vergi geliri etkili oldu. Şirket, TMS-29 etkisi dahil 2024 yılı beklentilerini paylaştı, buna göre: %11-13 Gelir büyümesi, %36-48 FAVÖK Marjı, Satışların %27-28’i düzeyinde yatırım harcamaları beklenmektedir.

CONSE: Consus Enerji, 4Ç23 finansal sonuçlarını 165 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar çeyreklik bazda %457 artarken, şirket bir önceki yılın aynı döneminde ise 1 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

ECZYT: Eczacıbaşı Yatırım, 4Ç23 finansal sonuçlarını 549 milyon TL net kar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 20 milyon TL net zarar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 678 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

KLKIM: 4Ç23 finansal sonuçlarını 138 milyon TL net zarar ile açıkladı. Şirket, bir önceki çeyrek 245 milyon TL net kar, bir önceki yılın aynı döneminde ise 153 milyon TL net kar ile açıklamıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa KAP Haberleri
Yorumlar