Halka arz büyüklüğü 120 milyon TL oldu

Kartal Yenilenebilir Enerji'nin halka arz sonuçları açıklandı. Şirketin halka arzına 16 bin 209 yatırımcı talep gösterirken, halka arz büyüklüğü 120 milyon TL olarak gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kartal Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. paylarının halka arzı "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" ile Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da gerçekleşti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan halka arz sonuçlarına ilişkin açıklamaya göre, şirketin çıkarılmış sermayesinin 45 milyon TL'den 55 milyon TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 10 milyon TL nominal değerli paylar ile şirket ortaklarından Orhun Kartal'a ait 5 milyon TL nominal değerli paylar olmak üzere, toplam 15 milyon TL nominal değerli B Grubu Şirket payları halka arz edildi.

Şirket paylarının halka arzında 1 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 8 TL olarak açıklanmış olup, belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğü 120 milyon TL olarak gerçekleşti.

Halka arz, Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da "Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış" yöntemi ile yapıldığından, herhangi bir yatırımcı grubuna tahsisat yapılmadı.

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre talep sonucunda halka arz büyüklüğünün toplamda 1,74 katına denk gelen 208 milyon 833 bin 168 TL karşılığı filtre edilmemiş 26 milyon 104 bin 146 TL nominal değerli talep geldi. Halka arza toplamda 16 bin 209 yatırımcı katıldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar