Halka arz büyüklüğünün 10 katı talep topladı

Meditera Tıbbi Malzeme halka arz büyüklüğünün 10,36 katı talep toplandı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arz büyüklüğünün 10,36 katı talep toplandı.

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş.(Meditera) paylarının halka arzında 23-24-25 Haziran 2021 tarihlerindeki talep toplama işlemleri tamamlandı.

Meditera paylarının halka arzında bireysel yatırımcı kategorisinde tahsisatın 8,79 katı, çalışanlardan olan yatırımcı kategorisinde tahsisatın 1,04 katı, yurtiçi kurumsal yatırımcı kategorisinde tahsisatın 15,78 katı, yurtdışı kurumsal yatırımcı kategorisinde ise tahsisatın 4,32 katı olmak üzere toplam halka arz büyüklüğünün 10,36 katı talep toplandı.

Meditera'nın 196.000.000 TL tutarlı ve 7.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzında 22.865 adet yurtiçi bireysel yatırımcıya, 589 adet çalışanlardan olan yatırımcıya, 130 adet yurtiçi kurumsal yatırımcıya ve 6 adet yurtdışı kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 23.590 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi.

Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurtiçi bireysel yatırımcılar için %59, çalışanlardan olan yatırımcılar için %1, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için %30 ve yurtdışı kurumsal yatırımcılar için ise %10 olarak gerçekleşti

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar