Hedef fiyatını yükseltti: Endeksin üzerinde getiri

Oyak Yatırım, Anadolu Efes hedef fiyatını 50,00 TL'den 53,80 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

AEFES’in 1Ç22 FAVÖK rakamı 2.25 milyar TL’yle beklentileri %22 aşmıştır. Net zarar rakamı 132mn TL’yle beklenti olan 182mn TL net zararın gerisindedir.

İlk çeyrek sonuçları, Ukrayna operasyonlarına ilişkin MDV, ticari alacaklar, stoklar ve lisans ve dağıtım anlaşmalarından kaynaklanan 980.6mn TL (vergi ve azınlık payları öncesi) tutarındaki değer düşüklüğü etkisini içermektedir. Bahsedilen karşılıklar hariç tutulduğunda Anadolu Efes’in dönem içindeki net karı 273.6 mn TL’dir.

Anadolu Efes’in gerek önceden açıklanan CCOLA finansallarındaki olumlu operasyonel performans gerekse bira segmentindeki geçen senenin düşük bazıyla alakalı toparlanma, fiyat artışları, kur hareketlerinin de etkisiyle konsolide ciro ve FAVÖK rakamları yıllık bazda %124 ve %215 artış kaydetmiştir.

Şirket, ilk çeyrekte elde ettiği sağlam sonuçlar göz önüne alındığında, hacim beklentisi dışında tüm beklentilerini koruduğunu açıklamıştır. Ukrayna'nın etkisi dahil edildiğinde bira hacimlerinde raporlanan bazda orta-onlu yüzdelerde daralma beklemektedir.

Ukrayna'nın etkisi hariç tutulduğunda ise, bira grubu hacimlerinin orta-tek haneli seviyede daralacağı yönündeki beklenti korunmaktadır. Ukrayna'dan kaynaklanan hacim kaybına rağmen, ilk planlananın üzerinde yapılacak fiyat düzenlemelerinin sonucunda gelir ve FAVÖK marjına ilişkin beklentilerini muhafaza etmiştir. Makro beklenti revizyonlarıyla şirket için hedef fiyatımızı 50TL’den 53.80TL’ye revize ettik, Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.

AEFES ANADOLU EFES BIRACILIK VE MALT SANAYII A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 172.4
Satış 172.5
Değişim -2.5%
Son Değer 172.5
En yüksek 178.4
En düşük 172.3
Haftalık Değişim 0.5244%
Aylık Değişim 12.8188%
Yıllık Değişim 25.4545%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar