Hissede hareket yaratacak 10 şirket haberi

Halk Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 10 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aselsan (ASELS, Sınırlı Pozitif): Şirket ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) 5 İl Projesi ile ilgili olarak 30/03/2020 tarihinde, toplam bedeli 50,7mn ABD Doları ve 448,8mn Türk Lirası tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2020-2023 yılları arasında gerçekleştirilecektir.

Arçelik (ARCLK, Sınırlı Negatif): S&P, Arçelik A.Ş.'nin kredi notunu COVID-19 etkisi nedeniyle "BB"ye indirdi ve görünümünü "negatif" olarak teyit etti.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket tarafından 175mn TL refinansman kredisi kullanılmıştır.

Ford Otosan (FROTO, Nötr): 18 Mart 2020 tarihli açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde Kocaeli ve Eskişehir Fabrikalarında 6 Nisan 2020 tarihine kadar üretime ara verileceği kamuya açıklanmış olup, yaşanan gelişmeler sonucunda bu süre 13 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): 30.03.2020 tarihinde Şişe Cam (SISE, Sınırlı Pozitif) payları ile ilgili olarak 3,92 - 3,97 TL fiyat aralığından 625.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Ortaklıkça gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şişe Cam sermayesindeki Banka payı %67,61 sınırına ulaşmıştır.

Mavi (MAVI, Sınırlı Negatif): 18 Mart 2020 tarihli açıklamada Covid-19 pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında Türkiye perakende ve franchise mağazaları ile Kanada ve Almanya'daki perakende mağazaların geçici süreliğine kapatıldığı duyurulmuştu. Bu tedbirlere ilaveten Rusya'daki mağazaların Rus hükümeti kararlarıyla uyumlu olarak kapatılmasına ve Türkiye'deki online mağaza mavi.com'un da hizmetine geçici süreliğine ara verilmesine karar verilmiştir.

Migros (MGROS, Nötr): Şirket ile Tez-Koop. İş Sendikası arasında yürütülmekte olan ve 01.01.2020-31.12.2022 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre; Birinci yıl brüt ücretlere kıdem yıllarına göre %14 - %19 arası değişen oranlarda, ikinci ve üçüncü yıl ise TÜİK tarafından belirlenen yıllık TÜFE artışı oranında  zam  yapılacaktır. Sosyal yardımlarda ise, yıllık %11 ile %13 arasında değişen oranlarda artış yapılacaktır.

Sasa Polyester (SASA, Nötr): Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında; Petrol-İş Sendikası kimya iş kolunda faaliyet gösteren işyerlerinde 10 Mart 2020 tarihinde grev kararı almış, ŞirketYönetim Kurulu da aynı tarihte lokavt kararı almıştır. Söz konusu hususlar aynı tarihte Şirket tarafından KAP bildirimi ile kamuya duyurulmuştur. Dün (30.03.2020) itibarıyla Şirket tüm üretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir. Anılan grev kararı ve buna bağlı olarak alınan lokavt kararı uygulamaya konulmamıştır.

Şok Marketler (SOKM, Sınırlı Pozitif): Şok Marketler, online market servis uygulaması Cepte Şok vasıtasıyla tüm Türkiye'de ücretsiz adrese teslimat hizmetine başladı. Bu online uygulama ile müşteriler kendine en yakın servis alanında bulunan Şok Market mağazasından online alışveriş yapabilecek ve aynı gün içinde siparişler ücretsiz olarak müşterilerin adreslerine teslim edilecek. Bununla birlikte, uygulamada bulunan "Marketten Gel Al" seçeneği de kullanılmaya devam edecek. Şok Marketler, hem Cepte Şok kapsamında hem de açmayı planladığı yeni mağazalar ile birlikte 2020 yılında toplamda 5.000 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. SOKM hisseleri dün %5 yükseliş kaydetti.

Tümosan (TMSN, Nötr): Tümosan Motor ve Traktör koronavirüs salgınının yayılması, yurt içi ve yurt dışı tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle 31 Mart-6 Nisan arasında üretim yapmayacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Yeni tip koronavirüs salgını için alınan tedbirler kapsamında iç hatta uçuşlarını azaltan Türk Hava Yolları (THY) ile uçmak için dün 1.062 yolcu rezervasyon yaptırdı. Alınan bilgiye göre, THY, İstanbul Havalimanı'ndan yeniden başladığı iç hat seferlerinde İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca "Seyahat İzin Belgesi" alan yolcularını taşıyor. Alınan tedbirler gereği, uçak içinde "yan koltuk boş uygulaması" ile yolculara hizmet veriliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar