Hissede hedef fiyatını yükseltti

Ak Yatırım, 2020'nin son çeyreğinde piyasa beklentisinin üzerinde kar açıklayan Petkim için hedef fiyatını 5,80 TL'den 6,20 TL'ye yükseltirken, 'nötr' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Petkim 4Ç20’de 663 milyon TL net kar elde etti (piyasa  beklentisi: 386 milyon TL, AK Yatırım: 355 milyon TL). Net karın  geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %141 artması tamamen operasyonel  performansın arz/talep dengesizliğinin ürün fiyatlarına olumlu  yansımasına ve bu dönemde hammadde fiyatlarının baskı altında olması  sayesinde iyileşmesinden kaynaklanmaktadır.

Petkim bu sayede 4Ç’de  operasyonel marjlarında 7 puanlık bir artış elde etti. Satış hacminin  artması, daha güçlü ürün fiyatları ve olumlu kur ortamı sayesinde, Petkim’in cirosu %46 yükselerek 4,1 milyar TL’ye ulaştı.

FAVÖK ise  marjlardaki iyileşmeye bağlı olarak %145 artış ile 764 milyon TL’ye  ulaşırken, bizim 615 milyon TL, piyasanın ise 675 milyon TL olan  beklentilerini aştı. Petkim’in yatırım amaçlı gayrimenkuller için  muhasebe sisteminde maliyet yönteminden yeniden değerleme yöntemine  geçmesi ile 174 milyon TL seviyesinde yeniden değerleme artış geliri  elde edildi (2019’da 190 milyon TL).

Dolayısı ile operasyonel  sonuçların yanında bu gelirin eklenmesi ile açıklanan net kar ile  tahminler arasında gözle görülür fark oluştu. Şirket, 2021 yılına  ilişkin beklentilerini henüz paylaşmadı. Ancak şu ana kadar petrokimya  sektöründe göstergelerin sene sonuna göre daha da yükselmiş olduğunu  göz önünde bulundurduğumuzda, daha güçlü bir 1Ç görebileceğimizi  düşünüyoruz. Ayrıca, sektörde arz/talep dengesizliği nedeniyle oluşan  olumlu ortamın 3Ç’ye kadar sürebileceğini öngörüyoruz. Beklentilerin  üzerinde gelen sonuçlara ilk tepki olumlu olabilir. Daha uzun vadeli  performans, petrokimya ürün marjlarının seyrine bağlı olacaktır.

Petkim’in beklediğimizden güçlü gelen 4Ç20 nakit akışını ve daha  önceki görüşümüzden uzun süreceğini düşündüğümüz olumlu marj ortamını  dikkate alarak hisse için hedef fiyatımızı 5.80 TL/hisseden 6.20 TL/hisseye yükseltiyoruz.

Yeni tahminlerimize göre 2021T 9,5 FD/FAVÖK  ile 9,3 benzer şirket ortalamalarının üzerinde işlem gören Petkim için  tavsiyemizi ‘Nötr’ olarak koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=5819

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar