İflas haberlerine ilişkin açıklama

OPET Petrolcülük AŞ tarafından, bazı haber siteleri ve yayın organlarında yer alan "OPET'in iflası istendi" haberinin aslında iflas talepli bir alacak davası olduğu belirtilerek, "Şirketimiz tarafından ödenmemiş herhangi bir borç ve iflasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir." ifadesi kullanıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

OPET'in Twitter hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulunuldu.  Söz konusu paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Bazı haber siteleri ve yayın organlarında 'Koç Grubu Şirketlerinden  OPET'in iflası istendi' yönünde bir haber yer almaktadır. Söz konusu haber,  şirketimiz eski bayilerinden İzbel Petrol Taşımacılık Ltd. Şti.'nin, şirketimiz  aleyhinde açmış olduğu iflas talepli alacak davasının, Türk Ticaret Kanunu ve  İcra İflas Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince açıldığına dair ilanından yola  çıkılarak hazırlanmıştır. Halihazırda yargılama süreci devam etmekte olup, ilgili  şirketin şirketimiz nezdinde herhangi bir alacağı bulunmamaktadır. Şirketimiz  tarafından ödenmemiş herhangi bir borç, şirketimizin iflasını gerektirecek  herhangi bir durum söz konusu değildir. Şirketimizce de konu yargıya intikal  ettirilmiş olup, anılan şirket ve yetkilileri aleyhine hukuki ve cezai  başvurularımız ve davalarımız devam etmektedir.  Kamuoyunun bilgi ve dikkatine  sunarız."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar