İki hisseyi model portföyünden çıkardı

Ak Yatırım, Arçelik'i 26,30 TL, BİM'i 75,00 TL ve Koza Altın'ı 113,50 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklerken, Garanti Bankası  ve Vestel Beyaz Eşya'yı model portföyünden çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Ağustos'ta bu seviyelerde destek aranacak. Son gerilemenin  ardından BIST-100 endeksi 2018'den önce bir kez ve 2018'den sonra üç  kez destek bulduğu dolar bazında yaklaşık 1.30'a karşılık gelen  seviyenin %10 kadar üzerinde bulunuyor. Ağustos ayı ile birlikte  ekonomik canlanmaya büyük katkı sağlayan ancak enflasyona da yukarı  yönlü etki eden kredi aktivitesinde yavaşlama, mevduat ve kredi  faizlerinde bir miktar artış, baz etkisi sayesinde yıllık enflasyonda  kademeli geri çekiliş ve son dönemde ivmelenen ihracatta güçlenme ve  turizm gelirlerinde Almanya ve Rusya'dan girişlerle birlikte yavaş ta  olsa bir toparlanma bekliyoruz.

Gıda perakendeciliği, dayanıklı tüketim, madencilik ve otomotiv yine öne çıkar. Yılbaşına göre getirilere baktığımızda bu dört sektörün diğerlerinden olumlu ayrıştığını ve bankaların, havacılık hisseleri ile birlikte en kötü performansa sahip olduğunu görüyoruz. İç pazardaki canlanma ivmesinin ilgili şirketlerin 3Ç20 finansallarına da olumlu yansımasını bekliyoruz. Bu nedenle Ağustos ayında yine bu sektörlerin ön planda olacağını tahmin ediyoruz. Bankacılık sektör endeksi ise düşüşün ardından dolar bazında aşağı yukarı daha önce 2018 kur dalgalanması sonrası gördüğümüz son 17 yıllık tarihsel dip seviyesine geldi.

Banka/Sanayi endeksi de BIST tarihindeki en düşük seviyede bulunuyor. Tüm bunlar bankalar için teşvik edici göstergeler olarak görülse de Merkez Bankası'ndan gelecek olası sıkılaştırma adımlarının, yabancı yatırımcıların satış eğilimini korumasının ve küresel piyasalarda da  bankalara dönük zayıf ilginin hızlı bir toparlanmayı engelleyeceğini  düşünüyoruz.

Havacılık sektöründe de toparlanma adımları yavaş yavaş gerçekleşecek. Bu yüzden bu sektöre ilişkin temkinli duruşun da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bankacılık sektörünün fiyat  avantajına rağmen yabancı yatırımcı katılımının zayıflaması ve küresel  zayıflık nedeniyle geride kalabileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki bir ay için model portföyümüzden Garanti Bankası ve Vestel Beyaz Eşya hisselerini çıkarıyoruz. Portföye Arçelik, Bim ve Koza Altın hisselerini ekliyoruz.

Model Portföy Hisse Önerileri: En beğendiğimiz hisseler arasında Arçelik, Aselsan, BIM, Coca Cola İçecek, Doğan Holding, Koç Holding, Koza Altın, Tofaş, Turkcell ve Yapı Kredi Bankası bulunmaktadır."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar