İki hisseyi model portföyünden çıkardı

Ak Yatırım, Erdemir'i 17,50 TL, Şişe Cam'ı 9,80 TL ve MLP Sağlık'ı 27,00 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklediğini, Kardemir ve Koza Altın hisselerini ise model portföyünden çıkardığını kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Erdemir, Şişe Cam ve MLP Sağlık'ı model portföyüne eklerken, Kardemir ve Koza Altın'ı çıkardı.

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Para politikası değişiklileri sonrası hisse tarafı daha güçlü görünüyor. Küresel piyasalara paralel olarak Ocak ayının son haftasında hisse fiyatlarında bir geri çekilme yaşadık.

Bununla birlikte BIST, gelişmekte olan ülke borsaları arasında nispeten iyi performans gösterdi. Küresel ivmenin,açıklanmaktaolan 4Ç20 finansallarının ve TL’dekigüçlenme eğiliminin hisselere Şubat ayında destekvereceğini düşünüyoruz.

Bu ay ki portföyümüze Ereğli Demir Çelik, Şişe Cam ve MLP Sağlık hisselerini eklerken, portföyden Kardemir ve Koza Altın hisselerini çıkarıyoruz.

Hatırlanacağı üzere Doğan Holding’i 27Ocak’ta çıkarmış ve yerine hisse almamıştık. Kardemir D hisse fiyatı hedefimize yaklaşırken, Ereğli Demir Çelik daha fazla yukarı potansiyele işaret ediyor. Ayrıca temettü kısıtlamasının kalkmasıyla Ereğli’nin temettü veriminin yüzde 14 olacağını hesaplıyoruz.

Demirçelik sektör görüşümüz ise olumlu kalmaya devam ediyor.

MLP Sağlık’ın finansallarının 2021’in ilk yarısında aşılamanın yaygınlaşmasıyla poliklinik ve ayakta tedavi gelirlerinin artmasıyla güçlü olmasını bekliyoruz.

Şişecam’ı 4Ç20’de cam ev eşyası ve düz cam iş kollarında beklentimizin üzerinde gerçekleşen operasyonel karlılık sonrasında portföyümüze ekliyoruz. Şirketin özellikle 2021’in ilk yarsında güçlü sonuçlar açıklamaya devam etmesini bekliyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar