Kervan Gıda, Dryff Kurutulmuş Gıda'yı satın aldı

Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş (KRVGD), İzmir-Tire OSB'de kurulu Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'ni (Dryff) satın aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş (KRVGD), İzmir-Tire OSB'de kurulu Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'ni (Dryff) satın aldı.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Ortaklığımız Kervan Gıda, gıda sektöründe ürün çeşitliliğini artırma ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik yatırımları kapsamında gıda sektöründe freeze-dry (dondurarak kurutma) teknolojisi ile üretim faaliyeti gösteren İzmir - Tire OSB'de kurulu Dryff Kurutulmuş Gıda Sanayi Anonim Şirketi'nin (Dryff) sermayesinin %100'üne denk gelen toplam 2.500.000 TL nominal değerli payın satınalımını 05/04/2024 tarihi itibarıyla gerçekleştirmiştir. İşleme ilişkin hisse devir sözleşmeleri 05/04/2024 tarihinde imzalanmıştır.

İlgili payların değeri 505.583 Avro olarak belirlenmiştir. Payların satınalımına ilişkin ödemelerin büyük kısmı (yaklaşık 481 bin Avro) 24 ay taksitle ödenecektir. Kalan kısmın ödemesinin ise 15/04/2024 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

Dryff, kurutulmuş gıda sektöründe en gelişmiş kurutma teknolojilerinden biri olan dondurarak kurutma alanında faaliyet göstermektedir ve temel olarak meyve, sebze, peynir vb. gibi gıda ürünlerinin kurutma prosesini gerçekleştirmektedir. Ortaklığımız Kervan Gıda açısından ise Dryff şirketinin satınalımı inovatif, stratejik ve katma değerli bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. Ortaklığımızın ana faaliyet alanında olan jelly ve licorice kategorilerindeki ürünlerin bir kısmı da Dryff şirketinde kurutularak pazara sunulacaktır. Halihazırda dünyanın en önemli pazarlarındaki market raflarında "freeze-dried jelly (dondurularak kurutulmuş jelly)" ürünleri yerini almaya başlamıştır. İlgili ürünlerin kilogram başına satış fiyatları, standart jelly ürünlerinin kilogram başına satış fiyatları ile kıyaslandığında katma değeri yüksek bir ürün olduğu görülmektedir. Ortaklığımız ilerleyen süreçte de kendi kategorisinde katma değeri yüksek olan inovatif ürünlere ilişkin yatırımlarına devam edecektir."

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar