Kredi notunu negatif izlemeye aldı

Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch, Halkbank'ın kredi notunu negatif izlemeye aldığını duyurdu. Fitch, negatif izlemenin ABD'nin Halkbank'a ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonucu ve bunların Banka'ya etkilerinin daha fazla  netlik kazanması ile çözülmesinin beklendiğini de vurguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fitch Ratings, Halbkank'ın B+ olan yabancı para cinsinden uzun  vadeli kredi notunu, B+ olan kıdemli borç notunu ve 'b' olan Yaşayabilirlik Notunu (VR) negatif izlemeye aldı.

Fitch, notların negatif izlemeye alınmasına neden olarak ABD Adalet Bakanlığı'nın Halkbank'ı dolandırıcılık, para aklama ve  yaptırımların ihlale ile suçlayan 15 Ekim'deki açıklamasını gösterdi.

Fitch, negatif izlemenin ABD'nin Halkbank'a ilişkin yürüttüğü soruşturmanın sonucu ve bunların Banka'ya etkilerinin daha fazla  netlik kazanması ile çözülmesinin beklendiğini de vurguladı.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.45
Satış 15.46
Değişim -0.79%
Son Değer 15.45
En yüksek 16.45
En düşük 15.39
Haftalık Değişim 5.967%
Aylık Değişim 13.938%
Yıllık Değişim 28.9649%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar