Küresel piyasalar Trump'a odaklandı

Uluslararası piyasalarda yatırımcılar Trump yönetiminin teşvik önlemlerine ilişkin detayları beklerken Amerika Birleşik Devletleri vadelileri düştü. Yen dolar karşısında yükseldi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de hisse senedi vadelileri, yatırımcılar Trump yönetiminin koronavirüsün etkisine karşı planladığı teşvik önlemlerine ilişkin detayları beklerken Hazine tahvilleriyle birlikte çekildi. Sya hisseleri karışık seyretti ve petrol fiyatları net bir tetikleyici unsur olmamasına karşın yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri, Wall Street'te Pazartesi günü görülen sert düşüşün ardından gelen toparlanma sonrasında yüzde 2.6 düştü. ABD Başkanı Donald Trump, büyük bir ekonomi paketi açıklayacağını söylemesinin ardından salgınla ilgili gerçekleştirilen bir brifingde görünmeyerek yatırımcıları beklemede bıraktı. Yen ABD Hazine tahvilleri ve altın ile yükselerek güvenli liman iştahındaki artışın altını çizdi. Avustralya'da hisse senetleri düşük performans gösterdi. Kore ve Japonya'da kayıpları daha sınırlı kaldı. Hong Kong ise yatay seyretti. Petrol kazançlarını genişletti.

Melbourne'de JPMorgan Asset Management küresel piyasa stratejisti Kerry Craig, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Dün sürdürülebilir olmayan bir rahatlama rallisi gördük. Gecikmiş bir tepki istihdam artışının düşmeye, işsizliğin yükselmeye başlaması riskini ortaya çıkarır. Bu geri döndürmeye çalışması daha zor bir hikaye ve yılın sonuna doğru büyümenin geri geldiğini görmek daha zor.” dedi.

ABD'de Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Joe Biden, öncü konumunu sağlamlaştırarak Bernie Sanders ile arayı açtı. Amerikan AP haber ajansının duyurduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre Biden, şu ana dek sonuçları açıklanan Michigan, Mississippi ve Missouri eyaletlerindeki ön seçimleri kazandı.

Küresel finans piyasalarında koronavirüs ve petrolde fiyat savaşı kaynaklı volatilite sürüyor. ABD hisseleri Pazartesi günü 2008'den beri en sert düşüşünü kaydetti.

Whittier Trust CIO'su Sandip Bhagat, “Biz panik ve korku ile satış yapılmamasını güçlü bir şekilde savunuyoruz. Çünkü kimse virüsün ya da ya da petrol fiyatı savaşının etkisinin tam olarak ne olacağını bilmiyor. Bu yeni realitenin fiyatlamasının yavaş, acılı olacağını ve uzun süreceğini biliyoruz.” dedi.

Avustralya tahvilleri merkez bankasının herhangi bir parasal genişlemenin tahvil alımlarının seviyelerini belirlemek yerine tahvil faizi hedeflerine odaklanacağını yinelemesinin ardından yükseldi.

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar