Mardin Protestan Kilisesi'nde 60 yıl sonra ayin

Mardin'in Artuklu ilçesinde, Ortadoğu'nun en eski Protestan kiliselerinden biri olan Mardin Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aradan sonra ayin yapıldı. Ortadoğu'nun en eski Protestan kiliselerinden biri olan Mardin Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aradan sonra ayin gerçekleştirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ortadoğu'nun en eski Protestan kiliselerinden biri olan Mardin Protestan Kilisesi'nde 60 yıl aradan sonra ayin gerçekleştirildi.


Artuklu ilçesinde çeşitli sebeplerden atıl durumda kalan ve restorasyonu yeni tamamlanan Mardin Protestan Kilisesi'nde, Papaz Ender Peker yönetiminde düzenlenen ayine çok az sayıda kalan cemaat üyesi de katıldı.


Peker, ayin sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, "60 yıl aradan sonra burada ayin yapmak gerçekten beni duygulandırıyor. Burada bir çok kilise devlet tarafından restore edildi. Zaman aldığından dolayı kendi imkanlarımızla bunu restore ettik" diye konuştu.


AK Parti hükümetinin geçmişteki hükümetlere oranla çok önemli işler gerçekleştirdiğini söyleyen Peker, "Hükümet, azınlıklara ve diğer inançlara olan yaklaşım konusunda 13 yılda çok şeyler yaptı" dedi.



(Dünya)

Kategoriler Gündem
Yorumlar