Otokar hisse değerlendirmesi

Oyak Yatırım, Otokar için 220 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede, 'Olumsuz beklentilerin fiyatlara yansıdığını düşünüyor ve hedef değerimize göre %39 oranında yükselme potansiyeli taşıyan OTKAR için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"4Ç19'da piyasa beklentilerine paralel 54mn TL net kar açıkladı (Piyasa Bekl: 51mn TL net kar OYAK Bekl: 58mn TL net kar). Açıklanan net kar rakamı geçen yılın aynı dönemine göre %78 aşağıdadır ve bir önceki çeyrek rakamının %47 altındadır. Şirketin satış gelirleri 4Ç19'da yıllık bazda %36 düşerek 553.3mn TL olmuştur.

(Piyasa Bekl: 558mn TL OYAK Bekl: 520mn TL). FAVÖK rakamı ise 4Ç19'da geçen yılın aynı dönemine göre %75 düşüşle 57.5mn TL olarak gerçekleşirken (Piyasa Bekl: 66.1mn TL OYAK Bekl: 57.0mn TL) çeyreksel bazda ise %59 gerileme göstermiştir.

İkinci çeyrekte şirketin FAVÖK marjı geçen yılın aynı dönemine göre 16.3 puan daralma göstererek %10.4 olmuştur. Şirket’in 4Ç19’da toplam satış hacmi %5 oranında daralmasına karşılık, çözellikle yüksek karlılık yaratan zırhlı araç satışlarında ve otobüs ihracatında önemli oranda daralma meydana gelmiştir.

Satış dağılımındaki bu değişiklik şirketin kar marjına olumsuz yansımıştır. OTKAR’ın bir önceki yıla göre zayıf bir finansal performans açıklayacağı beklentisi ile hisse performansı son 1 ayda endeksin %10 altında kalmıştır.

Olumsuz beklentilerin fiyatlara yansıdığını düşünüyor ve hedef değerimize göre %39 oranında yükselme potansiyeli taşıyan OTKAR için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. " 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar