Pegasus hisse değerlendirmesi

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçağın pistten çıkması sonrası meydana gelen kazada 3 kişi yaşamını kaybetti. Şirketin bugün saat 13'te konuyla ilgili bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Öte yandan Oyak Yatırım, Oyak Yatırım, Pegasus için 92 TL hedef fiyatını korurken, tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'ye indirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Pegasus’un İzmir-İstanbul seferini yapan uçağının dün akşam saatlerinde inişten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkması sonucu üç kişi hayatını kaybetti.

Haberin son dönemde pistten çıkış haberleri mevcut olan taşıyıcı için negatif katalist etkisi yapması muhtemeldir.

Hisse için halihazırda hedef fiyatımızı 92 TL olarak korusak da tavsiyemizi Endekse Paralel Getiri’ye indiriyoruz.

Pegasus Hava Yolları’nın İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan uçağının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmasıyla ilgili olarak Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane basın toplantısı düzenledi.

Kaza ile ilgili detayları anlattığı toplantıya gözyaşları ile başlayan Nane, konuşması sırasında da zaman zaman gözyaşı dökmeye devam etti.

Kazanın nedeniyle ilgili yetkililer çalışmalarını devam ettiğini açıklayan Pegasus CEO'su Mehmet Nane, 'Hep birlikte kara kutunun deşifresini bekliyoruz' dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar