Petkim hissesinde hedef fiyatını yükseltti

Ziraat Yatırım, Petkim'in hedef hisse fiyatını, beklentilerdeki yukarı yönlü  değişiklikler ve piyasa çarpanlarındaki güncellemelere bağlı olarak, 4,10TL'den 4,55TL'ye yükseltti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım, Petkim için hedef fiyatını 4,10 TL'den 4,55 TL'ye yükseltti, tavsiyesini 'Ekle' olarak korudu.

Değerlendirme şu şekilde:

"Petkim'in 2020 yılının ikinci çeyreğinde ana ortaklık net dönem  karı 147,2mn TL ile hem bizim beklentimiz olan 110mn TL'nin hem de  ortalama piyasa beklentisi olan 113mn TL'nin üzerinde gerçekleşmiş ve  iyi bir görüntü sergilemiştir.

Tahminimizdeki sapmada brüt kar  marjının beklentimizden yüksek gelmesi etkili olmuştur. Bir önceki yılın aynı döneminde şirket 319,4mn TL ana ortaklık net dönem karı  kaydetmişti.

Şirketin satış gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı  dönemine göre, satış miktarı ve satış fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle %27,9 oranında azalarak 2.241,6mn TL'ye gerilerken, maliyetler de  yaklaşık aynı oranda gerilemiş ve buna bağlı olarak brüt kar da %28  oranında azalarak 392,4mn TL'ye inmiştir.

Operasyonel giderler ise  aynı dönemde %14,3 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 2Ç2019'daki 19,4mn TL'lik gidere karşın 2Ç2020'de 25,6mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece faaliyet karı %27,9'luk düşüşle 312,8mn TL'ye gerilemiştir.

Şirket'in FAVÖK'ü de aynı dönemde %26,9 oranında azalarak 392mn TL'ye gerilemiştir. Diğer taraftan ilk çeyrekteki 154,6mn TL'nin  oldukça üzerinde gerçekleşerek iyi bir görüntü sergilemiştir. Kovid-19  salgınıyla birlikte azalan talep ve düşen fiyatlar karlılığa bir  önceki yılın aynı dönemine göre negatif etki etmiştir.

Yatırım faaliyetlerinden ikinci çeyrekte 14,9mn TL gelir  kaydedilirken, finansman tarafında net finansman giderleri 123,9mn TL'den 134,9mn TL'ye yükselmiştir. Böylece vergi öncesi kar 192,8mn TL  olurken, 47,6mn TL'lik vergi gideri sonrası ana ortaklık net dönem  karı 147,2mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Petkim'in hedef hisse fiyatını, beklentilerimizdeki yukarı yönlü  değişiklikler ve piyasa çarpanlarındaki güncellemelere bağlı olarak, 4,10TL'den 4,55TL'ye yükseltiyor ve daha önceki "EKLE" önerimizi ise  koruyoruz."

                       

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar