Rolls-Royce'dan işten çıkarma planı

Rolls-Royce, dünya çapında 2 bin ila 2 bin 500 çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rolls-Royce Holdings Plc, 2 bin 500 kadar işten çıkarma yapacağını ve CEO Tufan Erginbilgic'in yönetimi altında bugüne kadar olan en derin işten çıkarmaları hayata geçirerek işleri düzene sokacağını açıkladı.

Şirket, Pazartesi günü geç saatlerde işten çıkarma raporlarını doğrulayan bir açıklamada, işten çıkarmaların 2 bin ila 2 bin 500 çalışanı veya küresel personelin yaklaşık yüzde 6'sını hedefleyeceğini söyledi. Rolls-Royce, kurumsal revizyonun bir parçası olarak Teknolojiden Sorumlu Başkan Grazia Vittadini'nin gelecek yılın Nisan ayında şirketten ayrılacağını da ekledi.

Erginbilgic, inşaat makineleri yan kuruluşunun başındaki isim da dahil olmak üzere bazı önemli yönetim pozisyonlarını halihazırda değiştirdikten sonra, şirketteki dönüşümü derinleştirecek.

Yeni yapının, müşterilere daha iyi hizmet verebilecek ve birinci sınıf ürünleri sunmaya devam edecek daha çevik bir işletme olmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, "Planlanan değişiklikler, maliyet verimliliği sağlayacak. 2023'e kadar maliyetleri ve personel sayısını sıkı bir şekilde yönetmemiz, çalışan sayısındaki genel azalmayı en aza indirmemizi sağladı. Rolls-Royce şu anda 42 bin kişiyi istihdam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar