Salgında 1 milyon vakayı aşan 3. ülke oldu

Hindistan, vakaların kırsal bölgelere ve küçük kasabalara yayılmasıyla ABD ve Brezilya'dan sonra bugün itibariyle dünyada 1 milyonun üstünde vaka bildiren üçüncü ülke oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

1.3 milyar nüfusu olan Hindistan için uzmanlar 1 milyon vakanın hala düşük olduğunu ve vaka sayısının test sayıları artırıldığı için gelecek aylarda belirgin şekilde söylüyor.

Hindistan sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre Hindistan, Cuma günü 34,956 yeni vaka bildirirken toplam vaka sayısı 1.004 milyon oldu ve hayatını kaybedenlerin sayısı 25,602'ye ulaştı. Nüfusu 400 milyondan az olan ABD ve Brezilya da vaka sayıları ise sırasıyla 3.6 milyon ve 2 milyon.

Epidemiyologlar, Hindistan'ın salgında zirve seviyesini görmesine hala aylar olduğunu söylüyorlar ki bu ülkenin şimdiden fazla yüklenmiş olan sağlık sisteminin daha fazla baskı altında kalabiliceğinin sinyalini veriyor. Son 24 saatte Çin’de 10, Güney Kore’de 60 yeni COVID-19 vakası görüldü.

Koronavirüs salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 10, Güney Kore'de 60 yeni vaka saptandı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte yurt dışı kaynaklı 9, yurt içi kaynaklı 1 COVID-19 vakası tespit edildi, yeni can kaybı bildirilmedi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar