Selçuk Ecza hisse yorum ve analizi

Ak Yatırım, Selçuk Ecza için 10,00 TL hedef fiyatını ve 'NÖTR' tavsiyesini devam ettirdi. Analizde, 'Şirketin 2Ç20 sonuçlarına piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Selçuk Ecza için 10,00 TL hedef fiyatını ve 'NÖTR' tavsiyesini devam ettirdi.

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Selçuk Ecza 2Ç20'de bizim beklentimiz olan 183 milyon TL'nin ve piyasa beklentisi olan 167 milyon TL'nin altında 137 milyon TL net kar elde etti.

Net karda yaşanan fark FAVÖK'ün piyasa beklentilerinin altında gelmesinden kaynaklanmaktadır (gerçekleşen FAVÖK marjı %3,7 tahmini FAVÖK marjı %4,2).

Ciro yıllık bazda %10 arttı ancak çeyrek bazda %15 daralarak 2Ç20'de 4,714 milyon TL'ye çıktı. Ciro ilaç sektöründeki fiyat artışından (2020 Şubat ortasında %12 arttı) olumlu etkilendi.

Selçuk Ecza'nın 2Ç20 FAVÖK'ü geçen yılın yüksek baz etkisi sebebiyle yıllık bazda %28 düşerek 172 milyon TL oldu, bizim beklentimiz olan 226 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 196 milyon TL'nin altında gerçekleşti. Şirketin 2Ç20'de net nakit pozisyonu artan işletme sermayesi ihtiyacından dolayı 61 milyon TL'ye geriledi.

(1Ç20'de 723 milyon TL net nakit). Şirketin 2Ç20 sonuçlarına piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz. Selçuk Ecza için 12 aylık hedef fiyatımızı hisse başı 10,00 TL ile önerimizi "Nötr" olarak devam ettiriyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar