TAV hissesinde hedef fiyatını belirledi

Ak Yatırım, TAV için tavsiyesini ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ seviyesinde tuttu. Hedef fiyatı ise 25,00 TL olarak belirledi. Raporda, 'Havacılık hisseleri için uzun vadeli performansın Covid-19 aşılama  hızına ve bu yönde oluşacak haber akışına bağlı olacağını düşünüyoruz' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ayrıntılar şu şekilde:

TAV Havalimanları Holding Ocak ayı için yolcu verilerini  açıkladı. Ocak ayı genelinde bölgedeki artan Covid-19 önlemleri  nedeniyle TAV’ın toplam yolcu sayısı %72 düşüş ile 1,24 milyona  geriledi.

Yurt içi yolcu sayısı %63 düşüş ile 0,94 milyona gerilerken,  yurt dışı yolcu sayısı %84 düşüş ile 0,31 milyona indi. Önceki aylarda  olduğu gibi, Türkiye dışındaki havalimanlarındaki yolcu sayısı  gerilemesi yurt içindeki havalimanlarına göre daha sert gerçekleşti.

Bunun bu havalimanlarında turizm aktivitesine olan bağlılığın Türkiye’dekilere göre daha yüksek olmasına bağlıyoruz.

Ocak ayında Bodrum ve Tunus diğer havalimanlarına göre daha iyi bir performans  gösterirken, Gürcistan’da devam eden sıkı önlemler nedeniyle en zayıf  performansı sergiledi. Havalimanı trafiğinde zayıf bir gerçekleşme  bekliyorduk. Dolayısı ile Ocak verilerinin sürpriz olmadığını  söyleyebiliriz.

Ocak gerçekleşmesi zayıf 1Ç’ye işaret ederken, havacılık hisseleri için uzun vadeli performansın Covid-19 aşılama  hızına ve bu yönde oluşacak haber akışına bağlı olacağını düşünüyoruz.

TAV için 25,00 TL/hisse hedef fiyatımız ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’  tavsiyemiz bulunmaktadır."

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 217.1
Satış 217.2
Değişim 14.1%
Son Değer 217.1
En yüksek 220.1
En düşük 205.6
Haftalık Değişim 10.9351%
Aylık Değişim 18.569%
Yıllık Değişim 101.9534%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar